'Söğüt ruhu, 15 Temmuz'da dirildi'

Başbakan Binali Yıldırım, Sögüt'teki festivalde yaptığı konuşmada, "Devlet bilgeliği bugüne kadar bizi adalet ve kardeşlikte birleştirdiği gibi bundan sonra da buluşma adresimiz olacak gönül bağlarımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilecik'in Söğüt İlçesi'nde düzenlenen 736'ncı Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne Başbakan Binali Yıldırım ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. Başbakan Yıldırım'ı Ertuğrulgazi Türbesi önünde ellerinde balta ve kılıç olan Alp kıyafetli askerler karşıladı. Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Söğüt ruhu, 15 Temmuz'da tekrar dirilmiştir" dedi.

Yıldırım, tören sonunda şenlik alanında ata bindi.

Başbakan Binali Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Söğüt bizim için sadece tarihi bir mekan değil, Söğüt büyük medeniyet çınarımızın köküdür. Söğüt yüzyıllar boyu 3 kıtada adaletle hükmeden devletimizin hareket noktasıdır. Atalarımız Söğüt'te yurt kurmuş, bayrak dalgalandırmıştır. Dolayısıyla kuruluşun mekanı, yurdu, vatanı bu topraklardır. 736 senedir ilahi bir nağme gibi semaya yükselen bereketli bir tohum gibi toprağa kök salan işte bu devlet bilgeliği bugüne kadar bizi adalet ve kardeşlikte birleştirdiği gibi bundan sonra da buluşma adresimiz olacak gönül bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Birliğimize kast eden, gücümüzü dağıtan, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara buradan, Söğüt Meydanı'ndan sesleniyorum asla kazanamayacaksınız" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, Mehter Bölüğü konser verdi, ardından geçiş töreni yapıldı. Başbakan Yıldırım tören sonunda şenlik alanında Alp başlığını taktı ve ata bindi. Yıldırım bir süre at üzerinde dolaşıp tribünlerdeki Yörükleri selamladı.

Binali Yıldırım daha sonra şenlik alanı etrafındaki Yörük çadırlarını gezdi.

(BİLECİK-DHA)