Mahir Ünal: Bu CHP, Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, SİHA tartışması nedeniyle CHP'yi eleştirdi. CHP'nin "terörle mücadeleyi itibarsızlaştırmaya" çalıştığını savunan Ünal, "Kılıçdaroğlu'nun CHP'si' ifadesi kullanmayı tercih ediyoruz. Çünkü bu CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Silahlı insansız hava aracı (SİHA) tartışmasına değinen Mahir Ünal, CHP'yi eleştirdi. CHP'nin PKK'nin sivillere yönelik eylemlerine itiraz etmediğini öne süren Ünal, "Kılıçdaroğlu'nun CHP'si, PKK terör örgütünün sivil katliamlarına hiçbir şekilde itiraz etmezken, devletin terörle mücadelesini sivillerin öldürülmesi iftirası üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışıyor" dedi.

'BU CHP ATATÜRK'ÜN KURDUĞU CHP DEĞİL'

CHP için "Kılıçdaroğlu'nun CHP'si" ifadesini tercih ettiğini belirten Ünal, "Bugün geldiğimiz noktada, özellikle bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin var oluş ve yok oluş mücadelesi verdiği Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir siyasi partinin bugün geldiği duruma baktığımızda maalesef bu son derece içler acısı. O yüzden biz, CHP'yi isimlendirirken, özellikle 'Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si' ifadesi kullanmayı tercih ediyoruz. Çünkü bu CHP, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz" diye konuştu.

Sezgin Tanrıkulu: SİHA'lar sivilleri vurdu, kesin bilgi gelmese paylaşmazdımSezgin Tanrıkulu: SİHA'lar sivilleri vurdu, kesin bilgi gelmese paylaşmazdım

'MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ GÜNDEMİMİZDE DEĞİL'

Mahir Ünal'a, Kasım ayında görev süresi dolacak olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yerine yeni bir ismin belirlenip belirlenmediği ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu göreve getirileceği yönündeki haberler soruldu.

Ünal, "Bunlar, bizim şu anda gündemimizde olan konular değil. Günü, vakti geldiğinde hem AK Parti grupla ilgili hem komisyon başkanlıklarıyla ilgili hem de Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili AK Parti'nin kurulları gerekli değerlendirmeleri yapacak ve kamuoyuyla paylaşacaktır. Şu anda, herhangi bir şekilde böyle bir gündemimiz söz konusu değil" cevabını verdi.

Raci Bilici: İşbirlikçi açıklaması ihlali örtme çabasıdırRaci Bilici: İşbirlikçi açıklaması ihlali örtme çabasıdır

'MUTABAKAT ARANARAK YENİ BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞECEK'

Meclis İçtüzüğü ile ilgili 160 maddelik değişikliğin parti gruplarına sunulup sunulmadığı sorulan AK Parti Sözcüsü Ünal, şunları söyledi:

"Bu, daha önce yapılmış bir çalışma. İçtüzük adaptasyonu için 26 maddelik bir hazırlık olduğunu biliyoruz. Daha öncesinde de 4 siyasi partinin katılımıyla 160 maddelik bir içtüzük çalışması olmuştu. Meclis Başkanlığı'mız bütün çalışmaları partilerin tasvibine sunacak. Bu konuda söz sahibi olan, gruplar. Meclis parti grupları da kendi tekliflerini TBMM Başkanlığı'na sunacaklar. Bunun sonucunda diğer grupların da mutabakatı aranarak, yeni bir içtüzük çalışması gerçekleşecek." (ANKARA/DHA)

HDP Milletvekili Ertan: Hakkari'de ölen ve yaralananlar sivildiHDP Milletvekili Ertan: Hakkari'de ölen ve yaralananlar sivildi