Devlet Bahçeli: Barzani’ye bedel ödettirecek güçteyiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, IKBY'ye de yapılacak bağımsızlık referandumunu eleştirdi. Kerkük Türkmelerine yardım edeceklerini belirten Bahçeli, "Bedel ödemekten bahseden Barzani’ye bedeli ödettirecek de güçteyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılacak, bağımsızlık referandumunun iptal edilmesini istedi. Bahçeli, "Kerkük Türk’tür diyoruz. Bedel ödemekten bahseden Barzani’ye bedeli ödettirecek de güçteyiz" dedi.

'TÜRKİYE FELÇ OLACAK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Referandumu "komplo" olarak değerlendiren Bahçeli, "Barzani’nin 25 Eylül referandum komplosu, bir yönüyle dalga dalga büyüyüp süregelen Türk düşmanlığının bu zamandaki yankı ve yansımasıdır. Kerkük oldubittiye getirilip peşmergenin hâkimiyetine girerse, dahası güney sınırlarımız boyunca Kürdistan kurulursa Türkiye felç olacaktır" ifadelerini kullandı.

'ANADOLU'YA ATEŞ YAĞACAKTIR'

Kerkük'ün güvenliğinin Ankara'nın güvenliği anlamına geldiğini savunan Bahçeli, "Kerkük Lord planlarına kurban verilirse, Musul, Telafer, Tuzhurmatu; ezcümle Türkmeneli tasfiye ve telef olursa Anadolu’ya ateş yağacaktır. Kerkük Türk’tür diyoruz. Hamaset yapmıyoruz. Şaka hiç yapmıyoruz. Bedel ödemekten bahseden Barzani’ye bedeli ödettirecek de güçteyiz" şekline paylaşım yaptı.

'AZDAN AZ, ÇOKTAN ÇOK GİDER'

Referandumun iptal edilmesini isteyen Bahçeli, halkın "tetikte ve teyakkuzda" beklediğini belirtti. "Niyet sahiplerini uyarıyorum, gayri meşru referandum yapılırsa bölgesel ve küresel fay hatları kırılacak, azdan az, çoktan ise çok gidecektir" diyen Bahçeli, Kerkük'e koşa koşa yardım edeceklerini vurguladı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle: