Akşener'den 'Yeni bir umut için bir araya gelme' çağrısı

Meral Akşener liderliğindeki yeni partinin kuruluşu için geri sayım başladı. Partinin kuruluşunun ilan edileceği 25 Ekim'deki toplantı için yapılan çağrıda, “Yeni bir umut, yeni bir mücadele ve geleceğimiz için bir araya geliyoruz!” denildi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partinin ilan edileceği 25 Ekim için çağrı yapıldı. Çağrıda, “Yeni bir umut, yeni bir mücadele ve geleceğimiz için!” denildi.

25 Ekim’de Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde kuruluşu ilan edilecek yeni parti için çağrı afişi sosyal medyadan paylaşıldı. Partinin kurucuları arasında bulunan eski Bakan Koray Aydın’ın hesabından paylaşılan afişte Aydın ve Meral Akşener’in fotoğraflarının yer alması dikkat çekti. Afişte, “Yeni bir umut, yeni bir mücadele ve geleceğimiz için bir araya geliyoruz. Bütün halkımız davetlidir” denildi.

'TÜRKİYE İYİ OLACAK' MESAJI

Koray Aydın afişi paylaştığı mesajında da, “Yeni partimizin kuruluşunun ilan edileceği programımıza bütün halkımız davetlidir. 25 Ekim günü geliyoruz... Türkiye iyi olacak” dedi.

Haziran ayında görülen MHP kurultayına ilişkin davanın muhalifler aleyhine sonuçlanması üzerine yeni parti çalışmalarına hız veren Akşener, geçen 3 ay içinde program ve tüzük hazırlıklarını yaptı. Kurucular Kurulu için birçok isimle yapılan görüşmelerin sonuçlanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’na 25 Ekim’de başvuru yapılmasına karar verildi.

25 Ekim’de yapılacak toplantıda, yeni partinin tüzük ve programı açıklanacak. Ayrıca partinin adı ve kullanacağı amblem de kamuoyuyla paylaşılacak.