Yıldırım: Öcalan posterleri ABD-Türkiye ilişkisine en büyük zararı verdi

Başbakan Yıldırım, Rakka'ya Öcalan posterleri asılmasını 'hazin bir sonuç' diye niteledi. Yıldırım, "PKK terörist başının fotoğrafının orada sergileniyor olması, Amerika-Türkiye müttefik ilişkine de en büyük zararı vermektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, Erdoğan'ın istifasını istediği Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının görevi bırakmadığı hatırlatılınca "Arkadaşlarımız gereğini yapacaktır. Buna inanıyorum" dedi.

Başbakan Yıldırım, koalisyon güçleri ile Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'den temizlediği Rakka'ya Abdullah Öcalan posterleri asılmasıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bunu bizden ziyade ABD'nin değerlendirmesi gerekir. Bu görüntüler büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABD'ye hep söyledik, bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü son fotoğraf ortaya koymuştur.

ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamaları için daha neyi görmek istiyorlar. PKK terörist başının fotoğrafının orada sergileniyor olması, Amerika-Türkiye müttefik ilişkine de en büyük zararı vermektedir. Dolayısıyla bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor. Bunu da bu vesileyle hatırlatmak isterim.

Yıldırım, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkinse "Dışişleri yetkilileri değerlendiriyorlar. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor" dedi. (İSTANBUL/DHA)