Meral Akşener'in partisinin ismi İYİ Parti oldu

Meral Akşener'in genel başkanı olacağı partinin ismi de belli oldu: İYİ Parti. Partinin kuruluş başvurusu bu sabah İçişleri Bakanlığı'na yapıldı. Sabah verilmeyen 'alındı belgesi' öğle saatlerinde bağımsız milletvekili Nuri Okutan tarafından alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Liderliğini Meral Akşener'in yaptığı yeni oluşum bugün partileşiyor. Parti yöneticileri kuruluş dilekçesini vermek üzere sabah saat 09.00'da İçişleri Bakanlığı'na gitti. Başvuruyla birlikte partinin ismi de belli oldu. Logosu dün basına yansıyan partinin ismi de 'İYİ Parti' oldu. Parti sloganı olarak da, 'Türkiye iyi olacak' seçildi.

Partinin logosu, güneş etrafından 8 ışık...

Parti adı için kısaltma kullanılmayacak, logoda 'İYİ Parti' ifadesi yer alacak.

Partinin kuruluş belgelerini vermek üzere Meral Akşener ile bağımsız milletvekilleri Nuri Okutan, İsmail Ok, Yusuf Halaçoğlu ve CHP'den istifa ederek Akşener saflarına katılan Aytun Çıray da İçişleri'ne gitti.

Akşener, İçişleri Bakanlığı'na girişi sırasında aracın camını açarak basın mensuplarına el salladı. Bakanlık'ta yaklaşık yarım saat kalan Akşener'in protokol kapısından değil, personel kapısından alındığı öğrenildi. Parti kuruluş belgeleri teslim edildi ancak İçişleri Bakanlığı'nın 'alındı belgesi' vermediği öğrenildi. Belgenin öğleden önce, başvuru yapan heyetten birine verileceği ifade edildi.

Kuruluş belgelerini Bakanlığa teslim eden Akşener açıklama yapmadan ayrıldı.

BAŞVURU BELGESİ ALINDI

Başvuru anında verilmeyen 'alındı belgesi' daha sonra bakanlığa giden bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan tarafından alındı.

Yapılan ön incelemede kurucular kurulundan bir kişinin başka bir siyasi partide kaydı bulunması nedeniyle başvurusunun reddedildiği, yerine başka bir kurucu ismi verildiği öğrenildi. Bu durumda Kurucular Kurulu yine 200 kişiden oluştu.

(DUVAR)

İYİ Parti'den ilk videoİYİ Parti'den ilk videoAkşener'in partisinde 'Hayır' endişesiAkşener'in partisinde 'Hayır' endişesiMeral Akşener'in partisinin programı belli olduMeral Akşener'in partisinin programı belli olduMeral Akşener'in partisinde 'komünist' hassasiyetiMeral Akşener'in partisinde 'komünist' hassasiyeti