Turgay Baştuğ: Meral Akşener'in ev kiralaması Ahlatlılara hakaret

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ahlat ziyaretini eleştirdi. Akşener'in Ahlat'ta ev kiralamasını "riyakarlık" olarak nitelendiren Baştuğ, "Ahlat’a gidip ev kiralayan zat, Ahlatlı kardeşlerimize bu hareketiyle yaptığı ağır hakaretin farkında mıdır? Ahlat’ta hangi kardeşimizin kapısını çalsa evine buyur eder, misafir edip baş tacı ederler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ahlat ziyaretiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinin Kayı boyunun Anadolu'da yerleştiği ilk şehir olduğunu belirten Turgay Baştuğ, "Şimdi Türk demekten imtina eden bir zat kalkmış kadim bir Türk şehri olan Ahlat’ı ziyaret edecekmiş" ifadelerini kullandı.

Akşener'in Anıtkabir ve Hacı Bayram Veli Türbesi'ne yaptığı ziyaretlere de değinen Baştuğ, "Geçtiğimiz hafta, Ankara’da bu zat iki ziyaret gerçekleştirdi. Her ikisi de kabir olmasına rağmen bu zat Hacı Bayram’da başını kapamış, Anıtkabir’de açmıştır. Bu riyakar zihniyete Ahlatlı geçit vermez" dedi.

Akşener'in Ahlat'ta ev kiralamasını "riyakarlık" ve Ahlatlılara hakaret olarak nitelendiren Turgay Baştuğ, şöyle devam etti:

"Ahlat’a gidip ev kiralayan zat, Ahlatlı kardeşlerimize bu hareketiyle yaptığı ağır hakaretin farkında mıdır? Ahlat’ta hangi kardeşimizin kapısını çalsa evine buyur eder, misafir edip baş tacı ederler. Yılda birkaç defa uğrayıp daha sonra unutacağı bir yerden ev kiralamak riyasını, Ahlatlı kardeşlerimiz yemeyecektir. Ancak o kadar samimi ve sıcaktırlar ki bu riyalarını da yüzlerine vurmayacaklardır.

Meral Akşener: Kim bana çok hakaret ediyorsa o FETO'cüdürMeral Akşener: Kim bana çok hakaret ediyorsa o FETO'cüdür

Değil Ahlat’a, Ötüken’e gidip çadır kursan, Tanrı Dağları'nda boy göstersen Türklük hassasiyetin yoksa ve Türk demekten imtina ediyorsan bu yaptıkların nafiledir.

Sözün özü; 'Adam hacı mı olur ulaşmakla Mekke'ye, eşek derviş mi olur taş çekmekle tekkeye?'" (DUVAR) 

Meral Akşener: Ben artık BitlisliyimMeral Akşener: Ben artık Bitlisliyim