'Yerel seçimde bakanlar aday gösterilecek'

AK Parti kulislerini aktaran Abdulkadir Selvi, yerel seçime güçlü girmek isteyen AK Parti'nin başbakan ve bakanların da yer alacağı isimleri aday göstereceğini öne sürdü. Selvi, yeniden TBMM Başkanlığı adaylığı için şu ana kadar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan bir işaret alamayan İsmail Kahraman'ın da tedirgin olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın talebiyle parti teşkilatlarındaki yenilenme çalışmaları sürüyor. İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarının zoraki istifaları alınırken, cumhurbaşkanlığı öncesi yapılacak yerel seçime büyük oranda yeni isimlerle gidileceği öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'AK Parti kulisleri'  başlık yazısında, 2019 yerel seçim stratejisine ilişkin şunları yazdı:

...AK Parti 2019 seçimlerinde yeni belediye başkanlarını aday gösterecek mi? 2019 seçimlerine bu isimlerle girilmeyeceği söyleniyor. Tabii bu hepsi için geçerli olmayabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kiminle kazanacaksak onunla gireceğiz” demişti... İstifalar nedeniyle boşalan yerlere seçilen belediye başkanları aday gösterilmeyecek. Yerel seçimlere aralarında başbakan ve bakanların da yer alacağı güçlü isimlerle girilecek.

Meclis Başkanlığı kulisi de kaynamaya başladı. İsmail Kahraman yeniden aday gösterilme yönündeki umudunu koruyor. Ancak süre yaklaştığı halde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir işaret vermemesi nedeniyle tedirgin olduğu söyleniyor. Meclis Başkanlığı için, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ismi konuşulmaya başlandı. Tabii Burhan Kuzu ismini de unutmamak lazım.