İsmail Kahraman adaylık başvurusunu yaptı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeniden aday oldu. Kahraman, siyasi partileri yarın ziyaret edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis Başkanlığı için partilerin adayları belli oldu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman adaylık başvurusunu, Meclis başkanlığına sundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman yeniden aday oldu. CHP, Zekeriya Temizel'i; MHP, Celal Adan'ı, HDP ise Selma Irmak'ı aday göstermişti. TBMM başkanlığı seçimi 17-21 Kasım tarihleri arasında seçim yapılacak.

Kahraman, adaylık dilekçesini TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na verdi. İsmail Kahraman, bir gazetecinin "Meclis Başkanlığına adaylık konusunda Sayın Erdoğan ile bir istişareniz oldu mu?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Sayın Erdoğan Rusya'da. Milletvekillerinin münferit kararı olarak ortaya konuluyor. Zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız da döndüğünde bu mevzuda desteğini gösterir ama cumhurbaşkanımız partiler üstünlüğüne sahiptir. Bir parti genel başkanıdır ama bu tip münferit hadiselerde milletvekillerinin şahsi iradesine ait olan hadiselerde bir müesseriyeti olmaz temennisi olabilir. İnşallah temennisi de destek yönünde olabilir diye düşünüyorum. Yarın siyasi partilere ziyaretlerimi yapacağım. Randevuları istiyorum. Tüm milletvekillerinden destek isteyeceğim."

(HABER MERKEZİ)