CHP belgeleri neden paylaşmıyor?

Gündemin en sıcak konularından biri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında açıkladığı belgeler. Hükümetten gelen 'belgeleri açıkla' çağrısına rağmen CHP bu konuda sessiz kalıyor. CHP'li vekiller belgeleri açıklamada 3 yol izleyeceğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan'a ait olduğunu iddia ettiği para dekontları tartışılmaya devam ediyor. Dekontların paylaşılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na 'Belgeleri ne gazetecilere ne adli makamlara verdi' dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yurt dışında bir kuruşumun bulunduğu ispat edilsin, Cumhurbaşkanlığı’nı bırakırım” sözlerine partisinin grup toplantısında yanıt vermiş, Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan'a ait olduğunu iddia ettiği para dekontlarını gösterdi. Dekontların milyonlarca dolarlık transferlere ait olduğunu söylemişti.

CHP'nin bu belgeleri kamuoyu ile neden paylaşmadığı ise hala merak konusu.

Kanal D muhabiri Seçil Özer, 'belgelerin neden paylaşılmadığını?' CHP'li vekillere sordu. Özer, vekillerle konuşmasını şöyle özetledi: Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısından sonra talimat veriyor, "bu belgeleri gazetecilerle paylaşın" diye. Ama danışmanları "bu tartışmayı sıcak tutmamız lazım belgeleri paylaşmayalım" diyorlar, Kılıçdaroğlu da kabul ediyor.

Birinci adım; bu iddiayı sonuna kadar konuşturmak ve belgeler konusundaki merakı sonuna kadar üst düzeyde tutmak. İkinci adım; komisyon tartışması. AK Parti komisyon kurulmasını kabul etmedi tartışmasının yaşanmasını istiyorlar. Üçüncü adım; belge paylaşımı olacak gibi.