Bahçeli: Hepinizde kral telefonlar var, kavga edeceğinize bir kere de beni arayın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanlarına AK Parti'yle yapmak istedikler seçim ittifakına ilişkin bilgiler verdi. MHP'den ayrılarak İYİ Parti'ye katılanlarla sosyal medyadan tartışmaya girilmemesini isteyen Bahçeli'nin "Hepinizde kral telefonlar var. Orada kavga edeceğinize, bir kere de genel başkanınızı arayın" dediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Genel Merkez’de parti il başkanlarıyla bir araya gelerek, seçim ittifakı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 3 Kasım 2019’da yapılacak seçimlerde Meclis açısından her partinin kendi tüzel kimliğini korumak suretiyle, ittifakların olabileceğini söyleyen Bahçeli, 'ittifakta herkesin kendi partisine oy vereceğini, böylece her partinin kendi oy oranının da görülebileceğini' anlattı. Bahçeli, 3 Kasım 2019’da yapılacak seçimlerde ise siyasi partiler arasında ittifakların olabileceğini dile getirdi.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, Meclis’te her partinin kendi kimliğini korumak suretiyle ittifaka gidebileceğini kaydeden Bahçeli, önceki seçim dönemlerinde yapılan tek listeli ittifakları da anlatarak, “İttifak olursa, parti tüzel kişiliği korunur. Sandığa giden kişi diyor ki ‘Ben E partisinin mensubuyum, dolayısıyla E partisine oyumu vereceğim, sonra ittifaka oy vereceğim.’ F partisine mensup olan da önce F partisine oyunu verecek, sonra ittifaka. E ve F’nin toplamı ittifakın toplamı kadar olacağı için TBMM’de milletvekilinin dağılımı bu orana göre yapılacak” dedi. Bahçeli böylece her partinin bugün olduğu gibi Meclis’te kendi grubunu kurabileceğini de söyledi.

‘HEPİNİZDE KRAL TELEFONLAR VAR’

Bahçeli, toplantıda ayrıca özellikle İYİ Parti’nin kuruluş aşamasından sonra partide kalanlar ile İYİ Parti’ye gidenler arasında sosyal medyada yaşanan sert tartışmalara da değindi. Zaman zaman mahkemeye de taşacak nitelikte tartışmaların yaşanmasının 'ülkücüler arasında kırgınlıklara neden olduğu'nu vurgulayan Bahçeli'nin espiritüel bir dille, “Hepinizde kral telefonlar var. Orada 240 karakter arasında kavga edeceğinize, bir kere de Genel Başkanınızı arayın. Ona sorun” dediği belirtildi.