BBP'den 'KHK' tepkisi: Net yazılsın!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 696 sayılı KHK'da yer alan 'cezasızlık' maddesine ilişkin konuştu. Destici 'maddenin tekrar ele alınması gerektiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde son çıkarılan KHK'lara ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, '15 Temmuz darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivillere yargı muafiyeti getiren KHK maddesiyle' ilgili, "Bu madde tekrar ele alınmalı; ya ilgili madde metninde geçen ‘Devamı niteliğindeki…’ ifadesi çıkarılmalı" dedi.

‘BU MADDE TEKRAR ELE ALINMALI’

OHAL kapsamında çıkartılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye değinen Destici, 'Bu son düzenlemedeki ilgili kanun maddesi metninin hukuk tekniği açısından eksik olması ve içeriğinde barındırdığı muğlaklıktan ötürü kamuoyunda tartışmalar yaşanmaya başlandı. Bu madde 15 Temmuz Darbe Girişimini temel ve esas alıyor lakin, ‘…bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında…’ şeklindeki sınırları çizilmemiş, niteliği ve gerekçeleri belirtilmemiş ifadelerden ötürü kafada soru işaretleri üretiyor.  Akla gelen ilk soru, gelecekteki eylemlerin 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin devamı niteliğinde terör eylemleri olduğuna ‘kim’ karar verecek? İşte hükümdeki muğlaklık ve ‘ucu açık’ durum buradan kaynaklanıyor. Bu durumu düzeltmek çok zor bir şey değil. 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahıyla sınırlı olduğu, yarın bir gün bir yargıcın yorumuna bırakılmayacak şekilde net bir şekilde yazılmalıdır" yorumunda bulundu. (DHA)

MHP'li Kaya: Darbeye direncimiz böyle bir düzene mahkum olmamak için değil mi?MHP'li Kaya: Darbeye direncimiz böyle bir düzene mahkum olmamak için değil mi?

MHP'li vekilden 'KHK' eleştirisi: Hukuk devleti tabutuna son çivi çakılıyorMHP'li vekilden 'KHK' eleştirisi: Hukuk devleti tabutuna son çivi çakılıyor