CHP'li Murat Emir: Bu senaryoda en masum kişi Hakan Atilla 

CHP Milletvekili Murat Emir, ABD'deki mahkemede jürinin Hakan Atilla'yı suçlu bulmasına ilişkin açıklama yaptı. Emir, "Hakan Atilla'ya verilen ceza bence ağır bir ceza" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Hakan Atilla davasını ve Süleyman Soylu'nun tepki çeken açıklamalarını değerlendirdi.

ABD'deki mahkemede jürinin Hakan Atilla'yı suçlu bulmasını değerlendiren Emir "Hakan Atilla'ya verilen ceza bence ağır bir ceza. Bu uluslararası kara para aklama,  ABD yaptırımlarını delme, kara para ticareti ve benzeri suçların işlendiği ana senaryoda en masum kişi Hakan Atilla. Türkiye'de olsaydı daha az bir ceza ile kurtulabilirdi. Çünkü tipik bir Türk bürokratı,  bakanı, genel müdürü rüşvet yerken bunlara göz yummuş. Oysa asıl suçlu Zafer Çağlayan" yorumunda bulundu.

'HUKUK KÜLTÜRÜNÜN OLMADIĞI ORTADA'

Murat Emir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ile mücadele toplantısında 'ayaklarını kırın' ifadelerini anımsattı. Emir, "Süleyman Soylu, siyasi dönekliği yanında hukuk cehaletini ortaya koyuyor. Soylu'nun bu söylediklerinin suça azmettirme olduğunu bilmesini beklemiyorum. Hukuk kültürünün olmadığı ortada" diye konuştu. (DHA)