Karamollaoğlu iki partiye daha gidiyor

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu BBP ve DP genel başkanları ile görüşecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyaretin ardından yarın da BBP ve DP genel başkanları ile görüşecek.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi saat 14.30’da, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ise 16.30’da makamlarında ziyaret edecek olan Karamollaoğlu'nun bu görüşmelerde uyum yasalarını gündeme getireceği belirtiliyor. İYİ Parti'den de randevu isteyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceği belirtilen Karamollaoğlu'nun bu temaslarında cumhurbaşkanlığı adaylığı için toplanması gereken 100 bin imzanın maddi yük haline gelmemesi ve seçim barajının sıfırlanması konularını gündeme getireceği ifade ediliyor.

Saadet Partisi'nin dün açıklanan önerileri

SEÇİM KARARI ALINDIĞINDA OHAL KALKMALI: OHAL Yasası'na dayanarak her konuda düzenleme yapılmasının önü kesilmeli. OHAL dönemi oldu bitti, diktatörlük değildir. Belli sıkıntılı konularda geçici düzenlemeler olmalı. Ama her konuda düzenlemeler yapılıyor. AYM dahil "bunu yapamazsın" diyen kurum yok. AYM varlığını hissettirmeli. OHAL'in ne zaman biteceği de belli değil. Seçim kararı alındığı an OHAL'in kalkması icap eder.

SEÇİM BARAJI SIFIRLANMALI: Seçim barajı hiç olmamalı, tamamen kaldırılmalı. Meclis milletin aynası olmalı, her kesimin temsil edildiği mekan olmalı. Hazine yardımı, seçimlere girme hakkı kazanan tüm partilere belli kriterler belirlenerek yapılmalı. Seçime katılma yeterliliğine sahip 9 partiye bunun sağlanması adaletin gereğidir.

ADAYLIK İÇİN 100 BİN İMZA KOLAYLAŞTIRILMALI: 100 bin imza ile aday göstermek kolay değil. Meclis'te temsil edilmeyen parti için bu zor. Daha da kolaylaştırılmalı. Şeffaf, şaibeye sebep vermeyen ve mali imkana dayanmayacak şekilde yapılmalıdır. İmza süreçleri ilçe seçim kurulları tarafından yürütülmeli. İmza verenlerin kişisel bilgileri paylaşılmamalı.

MECLİS'TE SİYASİ ETİK KOMİSYONU KURULMALI: Bütçe kapsamında kamu hesapları denetimini yapacak ayrı bir komisyon kurulmalı. Yasama faaliyetlerinde sivil toplumun görüşleri de alınmalı, daha kurumsal bir hal almalı. Torba yasa uygulaması kökten kaldırılmalı. Meclis'te Siyasi Etik Komisyonu kurulmalı. Milletvekillerinin davranışları, mali konularda iddiaları da inceleyebilmeli. (DUVAR)

Etiketler BBP Saadet Partisi dp