Erdoğan ve Bahçeli yol haritasını belirledi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki dünkü görüşmede, cumhurbaşkanlığı seçimine giden sürecin yol haritasının belirlendiği öne sürüldü. Erdoğan ve Bahçeli'nin önümüzdeki süreçte zaman zaman bu tür görüşmeler gerçekleştirecekleri de belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün Beştepe'deki 35 dakikalık Tayyip Erdoğan - Devlet Bahçeli görüşmesinin perde arkasını yazdı. Kısa ama sonuçları itibariyle önemli bir görüşmenin gerçekleştiğini yazan Selvi "İki lider, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giden sürecin yol haritasını belirledi. Bu daha başlangıç, Erdoğan ile Bahçeli kritik süreçlerde bir araya gelmeye devam edecek. İki parti, kısa vadede uyum yasaları konusunda işbirliği yapacak. Uyum süreci sadece AK Parti’nin görüşleri istikametinde değil, Devlet Bahçeli’nin görüşleri de dikkate alınarak şekillendirilecek" dedi.

Selvi, 'Erdoğan-Bahçeli görüşmesi, Gül’ün adaylığı' başlıklı yazısında, AK Parti kulislerinde Gül hakkında konuşulanlar için de şunları kaleme aldı:

Erdoğan, birilerinin 2019’da sandıkta gerçekleştirmek istediği Erdoğan-Gül hesaplaşmasını öne çekip, bugünden bitirdi. Gül, Erdoğan’la bu şartlarda karşı karşıya gelmek istemez."

YAZININ KAYNAĞI