Çavuşoğlu: ABD açıklamayı önceden hazırlamış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan gelen açıklama için "Sanırım o açıklama, görüşme yapılmadan önce ABD tarafından hazırlanmış. Onların değişik mazeretleri olabilir. Ama önceden hazırlandığı, görüşülmeyen konuların bile konuşulmuş gibi yansıtılmasından belli" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin harekatı ve 30 kilometrelik güvenli bölgeye ilişkin ABD'den gelen açıklamalar için "Bizim ABD ile anlaşmayı bırakın ciddi bir konuyu konuşabilmemiz için bile güven ilişkisini yeniden tesis etmemiz gerekiyor" dedi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin her iki taraftan gelen farklı açıklamalar için de "Sanırım o açıklama, görüşme yapılmadan önce ABD tarafından hazırlanmış. Tam gerçekleri yansıtmayan bir açıklama oldu. Onların değişik mazeretleri olabilir. Trump Davos için İsviçre'de. Ama önceden hazırlandığı, görüşülmeyen konuların bile konuşulmuş gibi yansıtılmasından belli. Bu konuda ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster, İbrahim Kalın'ı arayacaktı" dedi.

Çavuşoğlu ayrıca Türkiye'nin Avusturya'nın NATO faaliyetlerine katılmasını engellemesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Bizim Avusturya'ya yönelik tek taraflı bir tutumumuz olmamıştır. Avusturya'nın, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkması problem değilse, benim de Avusturya'nın NATO faaliyetlerine katılmasını engellemem doğal olmalıdır. Bugüne kadar Avusturya'yı biz tüm olumsuz tutumlara rağmen engellememiştik. En son alınan kararlardan sonra böyle bir adım atmıştık. Yeni sayfalar açtık. Pozitif gündeme odaklanmak istiyoruz. Her iki ülkenin de menfaatine ortak adımlar atabiliriz."

(HABER MERKEZİ)

Bozdağ: ABD'nin yapacağı basitBozdağ: ABD'nin yapacağı basit

Erdoğan-Trump'ın Afrin görüşmesi sonrası çelişkili açıklamalarErdoğan-Trump'ın Afrin görüşmesi sonrası çelişkili açıklamalar