Kılıçdaroğlu'nun kürsüsündeki maket Çin'den çıkmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kartal'da düzenlenen tapu dağıtım töreninde konuşurken kürsüsüne konan maket başkanın hediyesi çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni'ne katıldı. Kılıçdaroğlu konuşurken kürsüdeki maket dikkat çekti. Maketin hikayesini Kartal Belediye başkanı anlattı. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, tapu dağıtım töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir maketi hediye ederken hikayesini de şöyle anlattı, “Çin’de ilkokulların kapısına asılı olan, ‘Her gün biraz daha geliş’ sloganının tutmadığını gören Hong Konglu bir sanatçı, monoton eğitimin iyileştirilmesine katkı amacıyla bir maket yapıyor. Sanatçı, siyasetçi, kültür adamlarına bunu giydiriyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde sergileniyor. Türkiye’de teklifi bana getirdiler. Ben de bir tema belirledim. Ekibimizle belirledik, aynısını yaptırdık. Bir anı olarak da size takdim etmek istiyorum.”

Kılıçdaroğlu ise konuşmasında Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı, "Hepimiz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kavga, gerginlik istemiyoruz; her evde aş, iş olsun, herkes evinde huzur içinde yaşasın, her evde barış olsun istiyoruz. Niye kavga edelim? Hangi gerekçeyle kavga edelim. Geriyorlar ortamı, geriyorlar. Biz gerginlikten yana değiliz. Biz kendi ülkemizde hep beraber, birlikte, 80 milyon huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bakın kalbimiz atıyor. Ne diye atıyor; Afrin için atıyor. Afrin'de askerlerimiz var. Onların başımızın üstüne yeri var. Onlar mücadele ediyorlar -30, -35 derecede. Zor şartlarda mücadele ediyorlar. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşayalım diye. Terör örgütleriyle mücadele ediyorlar. Terörden en büyük acıyı çeken bir ülkenin vatandaşları olarak kendi ülkemizde ve hiçbir ülkede terör istemiyoruz. Ortadoğu'nun kan gölüne dönmesini de istemiyoruz. Bir an önce Ortadoğu'nun her tarafında barış, huzur olsun. Herkes ama herkes kardeşçe yaşasın, en büyük arzumuz budur" dedi. (HABER MERKEZİ)