Muharrem İnce: Böyle bir 49 delege yok, yalan söylüyorlar

CHP Kurultayı'nda imza krizi... 49 delegenin her iki adaya da imza verdiği ortaya çıktı. İnce olayın genel merkez yöneticilerini 'algı operasyonu yapmak'la suçladı. Kriz, delege beyanları ile aşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'de 164 imza ile genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce için verilen 165 imzadan 49'unun mükerrer olduğu açıklandı. Muharrem İnce genel merkez yöneticileri 'algı operasyonu yapmak'la suçladı. Divan 49 kişiyi kürsüye çağırarak kime destek verdiklerini sordu. Delege beyanlarının ardından İnce'nin adaylığı kesinleşti.

Bu tartışma sırasında parti sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Divan'a bir yazı göndererek, 49 mükerrer oyun İnce için kabul edilmesini istediğini açıkladı. Muharrem İnce ise CNN Türk'e yaptığı açıklamada, "Kimseden baskıyla imza almış olamam çünkü ben parti içi iktidar değilim. Genel Merkez yöneticileri algı operasyonu yapıyor. Bu akşamın ve yarının telaşını atmak için algı operasyonu yapıyor. Medya bunlara alet olmasın. Böyle bir sorun yok. Ben 700 oyla genel başkan seçileceğim. Ben lütufla değil delegenin iradesiyle aday olurum. Emeğimi kimseye yedirmem. Emeğimi Erdoğan'a da CHP'yi yönetenlere de yedirmem." dedi.

İnce Star TV'den Nazlı Çelik'e konuştu. İnce "Siyasi partiler jest yapma yeri değildir. Tüzüğümüz çok net. Her iki adaya da imza verilirse, o delegelerin çağrılması lazım. Böyle bir 49 delege yok. Yalan söylüyorlar. Versinler listeyi. Beni küçük düşürmeye çalışıyorlar.  Böyle mükkerrer imzalar yok. Bu algı operasyonudur. Kılıçdaroğlu 'adalet' diye bağırıyor. Nasıl adalet? böyle bir 49 yok. Hocaya talimatı verdiler o da okudu. Yüzlerce insan var burada 'kimseye imza vermedim, size vereceğim' diyeler var. Onlara hakkımı yedirmem. Zaten kazanacağı. Ben örgütün, halkın gözünde genel başkan oldum İş delegelerin gözünde olmaya geldi. " ifadelerini kullandı.

DELEGELERE SORULDU

Son olarak gelişmelerin ardından 49 delege tek tek divana çağrılıp imzaları soruldu. ardından kriz çözüldü. Divan Kurulu'nun açıklamasıyla İnce'nin adaylığı resmileşti. (HABER MERKEZİ)

Muharrem İnce: Kürtler hiç doğru söylemez mi?Muharrem İnce: Kürtler hiç doğru söylemez mi?