İnce'den 'oysuz imza' eleştirisi

Kurultayda başkanlık yarışını kaybeden Muharrerm İnce CHP'nin milletten oy alamayacağını öne sürdü. İnce "Kendi partinizin delegesinden imza alıp oy alamıyorsanız milletten nasıl oy alacaksınız?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Kemal Kılıçdaroğlu'nun tekrar genel başkan seçildiği CHP Kurultayı'nın ardından başkan adaylarından biri olan Yalova Milletvekili Muharrrem İnce Twitter hesabından yayınladığı mesajda CHP'nin milletten oy alamayacağını, mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. İnci kendi hesabından attığı tweetlerde şunları söyledi:

'SOKAKTA VARIZ, TABANDA VARIZ' 

"Sözde mükerrer 49 imzayı lütuf göstererek bana bağışlayanlar imzasını aldığı 291 delegenin oyunu alamadı. Kendi partinizin delegesinden imza alıp oy alamıyorsanız milletten nasıl oy alacaksınız? Sokakta varız, örgüt tabanında varız, gönüllerde varız, onun için bu haklı mücadelemize devam edeceğiz."

Twitter hesabından İnce'ye cevap veren çok sayıda kişi Yalova milletvekilini İyi Parti'ye çağırdı.

CHP Kurultayı'nda yaşanan imza krizinde 49 delegenin her iki adaya da imza verdiği ortaya çıkmıştı. İmza krizi delege beyanlarıyla aşıldıktan sonra Muharrem İnce'nin adaylığı kabul edilmişti. İnce yapılanın bir algı operasyonu olduğunu söylemişti.

Muharrem İnce: Böyle bir 49 delege yok, yalan söylüyorlarMuharrem İnce: Böyle bir 49 delege yok, yalan söylüyorlar

Kurultayda yapılan oylamada Kemal Kılıçdaroğlu 790, Muharrem İnce ise 447 oy aldı. Kurultay Divan Başkanlığı’nın duyurusuna göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1130 delegenin imzasıyla aday gösterildi. İnce içinse 115 delege oy verdi. Daha sonra Kılıçdaroğlu’nun verdiği dilekçe ile mükerrer olan 47 oy İnce’nin delege imza listesinde sayıldı. Böylece Kılıçdaroğlu 1083, İnce ise 162 oyla aday gösterilmiş oldu. (Haber Merkezi)

CHP'de Genel Başkanlığa yeniden Kemal Kılıçdaroğlu seçildiCHP'de Genel Başkanlığa yeniden Kemal Kılıçdaroğlu seçildi