AK Partili Yazıcı açıkladı: Ya 'cumhur ittifakı' ya 'milli mutabakat'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, MHP ile yürüttükleri ittifak görüşmesine ilişkin bilgi verdi. Yazıcı, "Ya 'milli mutabakat' ya da 'cumhur ittifakı' olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP ile yürüttükleri ittifak çalışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başa partilere de ittifak için kapılarının açık olduğunu söyleyen Yazıcı, seçimde tek mühür kullanılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Habertürk TV'de soruları yanıtlayan Yazıcı, ittifak görüşmelerinde seçim barajının konuşulmadığını ve tek mühür kullanılması üzerinde durulduğunu belirtti. Yazıcı, tek mühür uygulamasını 'seçmenlerin işini kolaylaştırmak için' düşündüklerini iddia etti.

Yazıcı, şu ifadeleri kullandı: "Hazine yardımını kesmeyecek düzenleme olacak. Zor bir formülasyon ama inşallah başaracağız. Ya 'milli mutabakat' ya da 'cumhur ittifakı' olacak. Çalışmalarda artık baraj tartışılmıyor. Vatandaşların işini kolaylaştırmak için tek mühür olabilir. Katkı verebilecek olan her siyasi kuruma kapımız açık."