Diyarbakır’dan Ankara’ya 30 otobüs

Pazar günü gerçekleşecek 3. Olağan Kongreye hazırlanan HDP, bir yandan da gözaltı ve tutuklamalarla gündeme geliyor. HDP PM Üyesi Bedia Akkaya, bütün engellemelere rağmen kongreye güçlü bir katılım sağlayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Yerel kongresini tamamlayan HDP, Pazar günü gerçekleşecek büyük kongreye hazırlanıyor. Diyarbakır ve bölgenin diğer illerinde milletvekilleriyle birlikte bildiriler dağıtarak halkı kongreye davet eden HDP çalışanları, hazırlıklarının sonuna geldi.

Ancak kongre öncesi HDK, HDP, DBP ve bileşenlerine yönelik gerçekleşen gözaltı ve tutuklamalar yoğunlaştı. Kongre hazırlıklarına katılan HDP Parti Meclisi üyesi Bedia Akkaya, konuyla ilgili sorularımızı cevaplarken, gözaltı ve tutuklamaların dikkatlerini dağıtmadığını ve kongreye Diyarbakır’dan yaklaşık 30 otobüs ve özel araçlarla katılacaklarını söyledi.

ÖRGÜTLENMEK İÇİN 6 AY

“Partimiz yaklaşık altı aylık çok yoğun bir örgütlenme planlaması koymuştu önüne” diyen Bedia Akkaya, “Bu planlama kapsamında yerel kongrelerini eş zamanlı örgütleyip bitirdikten hemen sonra tüm illerde tarama toplantılarını yapıp konferans örgütlemesine gittik” dedi.

Akkaya, altı aylık süre içinde yaptıkları çalışmayı şöyle anlattı:

“Bu süre içinde partimiz onlarca yerel konferans yaptı. Büyük kongreye giderken hem geçmiş pratiğin özeleştirisini yaptı hem de yeni dönem politik perspektifini oluşturmak için birçok çevreden öneri ve değerlendirme aldı. Bunları gerçekleştirirken kongreyi de içinde örgütledi diyebilirim.”

‘DAHA GÜÇLÜ, DAHA KARARLIYIZ’

Kongre çalışmalarını sürdürürken HDP’nin halklar için bir umut olduğunu bir kez daha gördüklerini belirten Akkaya şöyle konuştu:

“Yüzünü toplumsal hakikate dönerek halkla birlikte yeni dönem mücadele tarzını açığa çıkarmaya çalıştı. Halklar için HDP’nin hâlâ çok ciddi bir umut kaynağını oluşturduğunu gördük kongre çalışması yürütürken. Bu yüzden tüm faşizan uygulamalara ve siyasi soykırım operasyonlarına rağmen ortak komünal bir parti olmakta ısrarın olduğunu gördük. Tüm HDP bileşenleriyle partinin ilk kurulduğu günün heyecanıyla yeni yönetimini örgütledik. Ve halklar bahçesi olan HDP, yeni dönemde de tüm renklerini koruyarak, güçlendirerek bu döneme taşımayı başardı. Hatta daha kararlı, daha direngen, daha umutlu bir şekilde.”

Gözaltı ve tutuklamaların kongrenin güçlü bir şekilde gerçekleşmesinin engellemek amacıyla arttığına dikkat çeken Akkaya, “Yaklaşık 10.000 siyasetçisinin içeride olduğu bir dönemde kendini yapılandırmayı başaran HDP’ye yeniden saldırılıyor" dedi.

Rahat koşullarda örgütlenmeye gidemediklerini vurgulayan Akkaya, “OHAL koşullarında, kongre yaptırtmamaya dönük bir sürü girişim oldu elbette. Ama inanç ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımızı bitirme arifesindeyiz. Halklarımızın inançlı, direngen ve özgür ruhuyla kongremiz başarıyla sonuçlanacaktır” şeklinde konuştu.

KONGREYE GÜÇLÜ KATILIM

Geçmiş dönemlerde de düzenledikleri kongrelerin engellenmeye çalışıldığını söyleyen Bedia Akkaya, “Güçlü bir kongre yapmamızı istemiyorlar dedi. Akkaya, Pazar günü düzenlenecek kongreye katılımla ilgili şöyle konuştu:

“Kongremize binlerce kişinin katılma istencinde olduğunu biliyoruz. Yaptığımız çalışmalara da bu isteme hali yansıdı. Diyarbakır’dan da yaklaşık 30 otobüs katılacak. Yine onlarca özel araç da kongreye katılmak için hazır. Tabii engellemeler olmazsa bu sayı daha da çoğalır. Çünkü maalesef geçmiş pratiklerden çıkardığımız sonuçlar da bunu gösteriyor bize. Buna rağmen büyük bir coşkuyla kongreye katılacağız.”