Akşener: Bahçeli eylemsiz doçent olarak devam eder

İYİ Parti lideri Akşener, "Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapmayı çok isterim" dedi. Bahçeli'yi muhatap almayacaklarını da açıklayan Akşener, "Sayın Bahçeli ha bire insanlara neler yapmaları gerektiğini söyler de kendisi de eylemsiz doçent olarak hayata devam eder" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener, partisinin 'Anlat Hemşerim, Dertleşelim” projesi başlattı. Proje çerçevesinde Türkiye turuna çıkan otobüsü bir maşrapa suyla uğurlayan Akşener, daha sonra gazatecilere açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, dün partisinin grup toplantısında AK Parti-MHP ittifakına katılmayan partilere yaptığı "Cümbüş ittifakı kursunlar" öneriyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Sayın Bahçeli ha bire insanlara neler yapmaları gerektiğini söyler de kendisi de eylemsiz doçent olarak hayata devam eder. Siyasi partiler elbette kendi aralarında bir ittifak yapabilir. Bu ittifak konusunda asla biz bugüne kadar saygısız bir söz etmedik. Dolayısıyla bu onların iradesidir, saygı duymak gerekir. Arkasından kendilerini milli ve yerli ilan ettiler. Bizleri gayrimilli, küreselci, yavaş yavaş hainliğe giden bir tanımlama yapıldı. Onun arkasından kendileri bir uyum yasası getirdiler ki evlere şenlik."

Bahçeli: Biz 'Cumhur' dedik siz 'cümbüş' deyin!Bahçeli: Biz 'Cumhur' dedik siz 'cümbüş' deyin!

'BAHÇELİ, SARAYIN MEMURU KONUMUNDA'

AK Parti ile MHP'nin ortaklaşa Meclis'e sunduğu ittifak düzenlemesini eleştiren Akşener, şöyle dedi: "16 Nisan’daki referandumda ne söylemişlerdi? Demişlerdi ki, 'koalisyon dönemi bitecek, her şey hızlı hızlı olacak'. Şimdi bir nevi koalisyon. Onlar bir bütün sistem kurabilir, korkabilirler; seçilemeyeceği için bir endişesi olabilir Sayın Erdoğan’ın. Bu yaptıkları haktır, itirazımız yok ama bulundukları yerden bizleri tanımlamaları en hafif deyimiyle saygısızlıktır. Bahçeli'yi siyasi olarak muhatap alamayız artık çünkü sarayın memuru konumunda o. Bizlere vurmak için görevli."

Kılıçdaroğlu'ndan ittifaka yeşil ışıkKılıçdaroğlu'ndan ittifaka yeşil ışık

'HAYIR DEME İMKANIMIZ YOK'

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti ve Saadet Partisi'yle 'ilkeler koalisyonu' yapabilecekleri yönündeki açıklamaları hatırlatılınca, şunları söyledi:

"Bu sayın Temel Karamollaoğlu’nun önerisi. Hepimiz referandumda tek adam sistemine karşı çıkan gruplar olarak, insanlar olarak bir şey söyledik. Güçlü bir parlamenter sistemin Türkiye, demokrasi ve sizler için çok daha hayırlı olduğunu iddia ettik ve partili cumhurbaşkanının Türkiye’yi gerçekten zora sokacağını söyledik. Nitekim ortaya çıktı. OHAL hâlâ bitmiyor. Temel Karamollaoğlu şöyle bir öneride bulundu. Madem parlamenter sisteme geçileceğini ilan ettik, bunun hukuki ilkelerini yani anayasa taslağını vatandaşın karşısına getirmemiz lazım. Partiler arası ittifaktan bahsetmiyorum. İlkeler dediği bu. Demokrasinin tam ve kâmil uygulanabilmesi için gereken kurallar, ilkeler yani bunların üzerinde uzlaşılabilir mi diye bir çalışma. Dolayısıyla buna elbette hayır deme imkânımız yok, tabii ki evet ama bunun anlamı, bir ittifak söz konusu değil. Ben açık açık söylemiştim. Şeffaf bir insan olarak bir arzu, istek olarak Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapmayı çok isterim. Bunu Karamollaoğlu’na da söyledim ama onlar bir aday çıkarmayı istiyor. Bu da çok iyi, olumlu bir şey. Ne kadar çok aday o kadar şenlik olacak, göreceksiniz."

Haberin tamamı