Karamollaoğlu, Erdoğan'la görüşmesini anlattı: Pazarlık yapmadık

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Erdoğan'la yaptıkları görüşmede ittifak konusunu en sonda konuştuklarını söyledi. Karamollaoğlu, "Görüşmede bir pazarlık konusunu gündeme getirmedik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı temel Karamollaoğlu, iktidarla da muhalefetle de dirsek temasında olduklarını söylerken, ittifafak tartışmaları konusunda "İlkeler konusunda mutabakat sağlanması lazım" dedi.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Karamollaoğlu, Türkiye'de insanların birbirini dinlemediğini söyledi. SP lideri, şöyle dedi:

"Biz bugün Türkiye'nin gidişatı bizi endişlendiriyor. Bu gidişatı biz değiştirebiliriz ancak. Buna ihtiyaç var. Mevcut meseleleri bizden başka konuşan yok. Türkiye'de politika başka türlü yapılıyor. Bu da kutuplaşmaya sebep veriyor. Sizi söylediklerinizden tenkit etmiyorlar. Sosyal medyada takip ediyorum diyorlar ki yahu sizi niye daha önce dinlememişiz. Düne kadar birlikte olduğumuz insanlar bizi dinlemiyor."

'GELİN KONUŞALIM HANGİSİ MİLLİ'

Türkiye'nin gıdada ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale geldiğini belirten Karamollaoğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıkarak, şunları söyledi:

"Pancarının başka bir özelliği vardır. Pancar oksijeni en çok sağlayan bir bitkidir. Şeker pancarı fabrikalarında çalışan işçi sayısı fazla olmayabilir ama çok sayıda çiftçi bu işten geçimini sağlıyor. Tarıma verilen destek vatandaşa verilen en büyük destektir. Biz Milli Görüşçüyüz, 50 yıldır milliyiz. Kendilerini milli tanımlayarak bizleri hain tanımlayamazlar. Biz buna karşıyız. Mililikten bahsediyorlar gelin konuşalım hangisi milli. Cari açığı arttırmak mı milli? Dış borcun artışı mı milli? Tarımda bu kadar dışa bağımlılık mı milli?"

"Hukuk, hürriyet ve adalet toplumun temelidir. Bu olmadan toplumda huzur olmaz" diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:  "Ekonomide mutlaka milli bir ekonomi politikası oluşturmak zorundayız. Biz her şeyi kendimiz üretecekmiş gibi düşünür öyle hareket ederiz. Üretemezsek bile o teknolojiye sahip olmalıyız."

ERDOĞAN'LA NELER KONUŞTULAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Beştepe'de  yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgi veren SP lideri, şunlar söyledi: "Cumhurbaşkanı ile hem Türkiye'nin hem de Dünya'nın meselelerini konuştuk. Biz endişe duyduğumuz bir takım konuları dile getirdik. Görüşmede bir pazarlık konusunu gündeme getirmedik. Erdoğan'dan randevuyu biz talep ettik. Görüşme uyum yasaları ile ilgili. İttifak konusu en son konuşuldu. 'Görüşmeler devam edebilir' dedik. Sayın Erdoğan, daha sonra Mustafa Bey'i bize gönderdi. Bizde 'seçim sathına henüz girilmedi. Sadece ilkelerimiz belli kutuplaşmaya hayır dedik."

OHAL'in sürdürülmesine karşı çıkan Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "İsteğimiz OHAL'in kaldırılması, sona ermesi. OHAL devam ettiği sürece hukuk rafa kalkıyor. Biz başkanlık sistemine karşı değiliz. Ancak kuvvetler ayrımı olmalı. Başkanı halk doğrudan seçebilir bunda problem yok ama kuvvetler ayrımı olmalı."

'AK PARTİ İLE SİYASET ANLAYIŞIMIZ FARKLI'

"Biz bir pazarlık konusu görüşmedik, hiçbir pazarlığa girmeyiz" diyen Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı: "50 yıldır siyasetin içindeyiz değerlerimiz hiç değişmedi. Türkiye'yi bizim prensiplerimizle yönetmiyorlar. AK Parti ile siyaset anlayışımız farklı. Yolsuzluk ve savurganlıkla mücadele gerektiğine inanıyoruz. Eğitimin milli olması lâzım. Temel ilkeler olmazsa başka ülkeler biz özenmez. İktidar biz olursak tüm yatırımları durdurur, tarım, sanayiye ve üretime yatırım yaparız. Biz Türkiye'nin borçlanmadan kalkınmasını istiyoruz."

İktidarla da muhalefetle de dirsek temaslarının devam edeceğini söyleyen Saadet Partisi Genel başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Saadet Partisi, kendi adayını çıkaracak. Biz Abdullah Gül'ün adaylığını istiyoruz diye bir şey söylemedik" dedi.

'BÜTÜN POLİTİKALAR DEĞİŞİR, O ZAMAN İTTİFAK OLABİLİR'

Karamollaoğlu, seçim ittifakı konusunda şunları söyledi: "Biz farklı bir vizyona sahibiz. Biz ilkeler üzerinde mutabakat sağlayabilirsek ki bu herkesin sağlayabileceği mutabakat, ben iktidar partisinin de bunu sağlayabileceğini düşünüyorum. Başkanlık sisteminin sorgulanabilmesi lazım. Biz prensiplerin üzerinde duruyoruz. İttifak olabilir, bütün politikalar değişir, o zaman olur. Ama buna razı olur mu iktidar. Biz bu değişiklik olmadan Türkiye'nin düze çıkabileceğine inanmıyoruz."