Meral Akşener: Erdoğan'a seslenmek istiyorum, arkadaş azıcık sus

Meral Akşener, İstanbul'da İYİ Partili kadınlarla bir araya geldi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Akşener, "Arkadaş azıcık sus. Her konuda konuşmak mecburiyetinde değilsin, her seferinde şu parmağını sallamak zorunda değilsin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin kadın üyeleriyle bir araya geldi. Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndaki toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, "Çölleşen fikir dünyamız, Türkçesi yetersiz siyasilerimiz, fikri alanları bomboş, kupkuru siyasi önderler bunun neticesinde seviyesi düşen, dili bozulan, hakaret, sövgü gibi alanın dışına çıkamayan bir siyasi atmosfer... Bunu değiştirecek olan kadındır" dedi.

Erkeklerin kadınları ayrıştırdığını belirten Akşener, "Başörtülü kadınlar, başı açık kadının karşı karşıya getirilmesi, birbirinden korkmasının sağlanması... Bakarsanız, erkeklerin kendi arasındaki mücadelelerini her zaman kadının cinsiyeti üzerinden gerçekleştirdiğini görürsünüz" şeklinde konuştu.

'İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULAYAMAYACAKLAR'

Kadınlar üzerinden "oy devşirmeye" izin vermeyeceklerini söyleyen Meral Akşener, şöyle devam etti:

"Kadınlar üzerinden politika yapmaya, onlar üzerinden oy devşirmeye, onları itibarsızlaştırarak, meta haline getirerek yol yürüyenlere sizler adına ve arkadaşlarım adına, 'Bu yolda size dur' diyeceğiz, bundan sonra yürüyemeyeceksiniz. Ve kadın ayağa kalktığında nelerin olduğunu dünya biliyor ama bu ağabeyler bilmiyorlar çünkü tarih okumuyorlar. Coğrafya da okumamışlar, böyle bir problemleri var. Ama biz kadınlar öğreteceğiz inşallah. Buradan Sayın Erdoğan'a seslenmek istiyorum; arkadaş azıcık sus. Birazcık ailene zaman ayır, birazcık evinde otur, her konuda konuşmak mecburiyetinde değilsin, her seferinde şu parmağını sallamak zorunda değilsin. Azıcık evince otur dinlen, nefes al, biz de nefes alalım, Türkiye'de nefes alsın. Kadına şiddette iyi hal indirimi verenler bizim iktidarımızda, iyi hal indirimi uygulamayacaklar." (İSTANBUL/DHA)