Orhan Miroğlu: Suriye'de olanların, Kürt halkının çıkarlarıyla hiçbir alakası yok

AK Parti milletvekili Orhan Miroğlu, Suriye'deki gelişmelerle ilgili konuştu. Miroğlu, "Suriye'de olanların, Kürt halkının çıkarlarıyla hiçbir alakası yoktur. Büyük iddialarla yola çıkan örgütlerin ABD lejyonerleri hale geldiğini görmek lazım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Nusaybin'de, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, ilçe yöneticileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara hitap eden Miroğlu, TOKİ tarafından inşa edilecek 400 konutun ihalesinin yapıldığını söyledi.

Miroğlu, "Nusaybin halkı ile aramızda olan duvar yıkıldı. Talepler dile getirirken, taleplerin sebeplerini bilmek gerekir. Yaşadığımız bela ortadaydı. Nusaybin halkıyla geç buluştuk, aramızda bir duvar vardı. Çok şükür, o duvar yıkıldı. Nusaybin halkının ortaya koyduğu iradeye saygı gösteriyoruz. Halkımız bir macera peşine düşmedi" diye konuştu.

'GEÇMİŞTEKİ FİLMİ BİR DAHA SEYRETMEK İSTEMİYORUZ'

"Suriye'de olanların, Kürt halkının çıkarlarıyla hiçbir alakası yoktur" diyen Miroğlu, şöyle devam etti:

"Bir halkın ve bir örgütün çıkarlarını, aynı kefede görmemek gerekir. Geçmişte yaşadığımız filmi bir daha seyretmek istemiyoruz. İstanbul’da yaşayan bir Kürt ile Nusaybin’de yaşayan bir Kürt arasında hiçbir fark olmadığını görmemiz gerekir. Türkiye’yi bir olarak görmemiz gerekir. Irak’ta ve Suriye’de yaşananları iyi görmek gerekir. Büyük iddialarla yola çıkan örgütlerin ABD lejyonerleri hale geldiğini görmek lazım. Maalesef sonuç budur. Samimiyetle oturup, Nusaybin’i önümüzdeki on yıllara nasıl taşıyacağımızı konuşmamız lazımdır." (MARDİN/DHA)