MHP'liler CHP'li Çam'ı kuliste bekledi

CHP Milletvekili Musa Çam'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında Bahçeli'ye hakaret ettiğini söyleyerek tepki gösteren MHP'lileri, Çam'ın özür konuşması da yatıştıramadı. MHP'li vekiller kuliste Çam'ı sıkıştırmaya çalıştı. Olay sırasında gazeteciler de saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM'deki seçim yasası görüşmeleri sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hakaret ettiği gerekçesiyle 3 oturum ceza verilen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a genel kurul salonunda yaşanan kavganın ardından muhalefet kulisinde MHP'li vekiller tarafından sıkıştırılmaya çalışıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte Bahçeli hakkında söylediği 'zürriyet'le ilgili sözleri tekrarlayan Çam’a büyük tepki göstererek kuliste sıkıştırmak isteyen MHP’liler, ondan önce salondan ayrıldılar. CHP’liler kulise çıkardıkları Çam’ı çay ocağının yanındaki kapalı bir bölümde korumaya aldı ve MHP’lilerin darbelerini engellemeye çalıştı. CHP’liler, MHP milletvekillerinin kapıda beklemesi nedeniyle uzun süre Çam’ı kulisten çıkarmadı.

Musa Çam hakkında istenen ceza ile ilgili savunmasında, “Ben konuşmamda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ne kadar saygın itibarlı ve ne kadar iyi bir insan olduğunu söyledim. Böyle bir insana zamanında AKP Genel Başkanı’na söylemiş olduğu sözün ne kadar yakışıksız olduğunu ve bunu hak etmediğini söyledim. Bunun hak edilmediğini söyledim. Buradan kaynaklanarak bir yanlış anlaşılma söz konusu ise üzüntü duyarım. Benim sayın Devlet Bahçeli’ye böyle bir şey söylemem asla söz konusu olamaz” demesi cezayı engellemedi. Genel Kurul’dan yasaklanması nedeniyle Çam’ın maaşından da 12 bin lira para cezası kesilecek.

ATV KAMERAMANINA DA SALDIRI

Öte yandan MHP milletvekillerinin Musa Çam’ı yakalamak için bekledikleri kuliste ATV Kameramanı Sadık Doğan da saldırıya uğradı. Doğan, MHP’li bir danışman ve şoförü tarafından darp edilirken, gazeteciler kulis balkonundan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Deniz Güçer’i uyararak meslektaşlarına yönelik saldırıyı durdurmaya çalıştılar. Daha sonra MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal araya girerek kameramanı partililerden kurtardı. Olay sırasında bir başka televizyoncunun da TRT çalışanı olduğunu söyleyerek darp edilmekten kurtulduğu öğrenildi. (DUVAR)

Etiketler CHP MHP TBMM kavga