Duvar Arkası: Köprü temeline bırakılan parşömen

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel atma törenlerinde bir deri üzerine yazdırdığı duayı temele gömdürttü... CHP Lideri Kılıçdaroğlu artık sadece partisini takip edecek... İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Erdem'in kongreye 15 gün kala neden istifa etti? CHP'nin ardından HDP de 'seçim güvenliği' turuna çıkıyor... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

ERDOĞAN’IN TEMELE GÖMDÜRTTÜĞÜ DUA YAZILI PARŞÖMEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından temelleri 18 Mart 2017’de atılan “1915 Çanakkale Köprüsü”nde çalışmalar sürüyor. Köprünün fore kazıklarının çakıldığı bugünkü (pazar) törenden kimsenin bilmediği bir detay öğrendik.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tip temel atma törenlerinde bir deri üzerine yazdırdığı duayı temele gömdürttüğü yakın çevresi tarafından biliniyormuş meğer. Duyduğumuza göre Erdoğan, daha önce temellerini attığı Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinde de yaptığı gibi Çanakkale köprüsünün bugünkü töreninde gömülen o dua yazılı parşömen için de bizzat talimat verdi ve parşömeni temele gömdürttü.

KILIÇDAROĞLU, TAKİBİ BIRAKTI, SADECE PARTİSİNİ İZLİYOR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya sitesi twitter'daki @kilicdarogluk hesabı yenileniyor. 6 milyonun üzerinde kişinin takip ettiği hesapta aralarında parti yöneticileri, milletvekilleri ve vatandaşların olduğu binlerce kişi de Kılıçdaroğlu tarafından takip ediliyordu. Ancak bir anda takip edilen binlerce hesabın silindiği, geriye sadece CHP'nin resmi twitter hesabının kaldığı görüldü. Öğrendiğimize göre bu kararda kontrolsüz takip nedeniyle çok sayıda gerçek olmayan hesabın tespit edilmesi etkili oldu. Kılıçdaroğlu'nun takip ettiği tüm hesapları silen yetkililer daha kurumsal bir hesap yönetimi için düğmeye bastı. Takip edilecek hesaplarda parti yönetimi, il-ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri olacaksa, bunlar eksiksiz yer alacak, bunun yanı sıra takip edilecek hesapların gerçek hesaplar olmasına dikkat edilecek ya da CHP resmi twitter hesabı gibi sınırlı sayıda hesap takip edilecek.

Duvar Arkası: CHP ziyaretiyle ortaya çıktı... HDP'de çaylar değişmiş!Duvar Arkası: CHP ziyaretiyle ortaya çıktı... HDP'de çaylar değişmiş!

'İYİ PARTİ'DE YELİZ'LER OLMAYACAK'

İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Erdem'in kongreye 15 gün kala istifasını açıklaması şaşkınlık yarattı. Erdem'in sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda bir gerekçe yoktu. Akşener de sadece üzüldüğünü ifade etmekle yetindi. Peki Erdem neden istifa etti? Kulislere yansıyan bilgilere göre istifaya giden sürecin perde arkasında Erdem'in İl Başkanlığı ile yaşadığı bir gerilim yatıyor. Erdem, İl Başkanlığına aralarında sekreteri ve şoförünün de olduğu 8 kişinin ismini vererek bunların büyük kurultay delegesi yapılmasını istiyor. Ancak bu isimlerin tamamı listeye alınmıyor. Böyle olunca konu genel başkana taşınıyor. Kulağımıza gelen bilgilere göre genel başkanın tavrı da "Bu partide Yeliz'ler istemem" olunca ipler kopuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem gönüllü şoförlüğünü yapan Ak Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın Meclis Genel Kurulu'ndan @yelizadeley ismiyle periscope yayını yaptığı ortaya çıkınca Meclis'te Çamlı'ya "Yeliz" diye seslenilmişti.

HDP SEÇİM GÜVENLİĞİ TURUNA ÇIKIYOR

Seçim ittifakı teklifi Meclis'te görüşülürken 8 partiyi ziyaret eden CHP'nin ardından HDP de "seçim güvenliği" turuna çıkıyor. Nevruzun ardından yapılması planlanan ziyaretlerde hem siyasi partiler hem de çeşitli sivil toplum örgütleri yer alacak. Doğu ve güneydoğuda DBP, KDP ve Azadi, batıda ÖDP, EMEP, Halkevleri gibi siyasi parti ve hareketler ziyaret edilecek. "Demokratik seçim hareketi" olarak nitelendirilen program kapsamında hem OHAL süreci hem de Meclis'ten geçen son yasanın adil demokratik bir seçim açısından sıkıntılarına dikkat çekilecek, alınacak önlemler konuşulacak. CHP'nin yaptığı ziyaretler "seçim ittifakı ziyaretleri" olarak nitelendirilmişti. HDP'nin ziyaretleri de her ne kadar seçim güvenliği için olsa da ittifak konularının da masaya gelmesi sürpriz olmayacak.

Etiketler Erdoğan CHP MHP Dua GÖMMEK