CHP lideri: Çanakkale'nin de ne olduğunu bilmezsin, Man Adası'nı bilirsin

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu "Çanakkale'nin de ne olduğunu bilmezsin. Sen ancak Man Adasını bilirsin" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında 18 Mart Çanakkale anmasına değindi.

CHP lideri "18 Mart Kutlamalarına, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat gidiyor. Ama benim Belediye Başkanım törene alınmıyor. Sen

Çanakkale'nin her karışı askerlerimizin kanıyla sulanmıştır. 18 Mart kutlamalarına Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat gidiyor, ama bizim Belediye Başkanımızın konuşmasına yasak getiriyor. Milletin seçtiği Belediye Başkanı’nı niye dışlıyorsun?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

ATATÜRK'Ü NEDEN ANMIYORSUN? 1920'lerde harabeye dönmüş camiler için ödenek ayırıp tamir ettiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını neden anmıyorsunuz? Bir fesli kadir soytarısı var biliyorsunuz. Saraydaki zat ziyat ediyor onu. Siz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadığınızda bu soytarıyla aynı oluyorsunuz. Çanakkale'yi Atatürksüz kabul etmek mümkün değil.

AYM'NİN ŞAHİN ALPAY KARARI: Şahin Alpay AYM kararıyla serbest bırakıldı. Alt mahkemeyi de uyardı, kararlarıma uymak zorundasın diye. Peki Anayasa Mahkemesi Altanlar için neden karar vermedi?

SARAY ADINA KARAR VERİN: Dün hakim adaylarıyla sarayda toplantı yapıldı, içeriye girerken bütün hakimler ayakta. Bir partinin Genel Başkanı içeri girdi diye ayağa mı kalkılır! Saray'ın hakiminden hakim mi olur? Erdoğan'ın karşısında ayağa kalkan hakimlere sesleniyorum. Siz Türk Milleti adına değil Saray adına karar verin. Ayağa kalkan hakimlere sesleniyorum. Cübbelerinize iki delik açınız, iki de düğme. Düğmelerin üstündeki kabartma Saray'ın kabartması olsun. Bundan sonra sadece ayağa kalkmazsınız, düğmelerinizi de iliklersiniz. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz. (HABER MERKEZİ)