Özgür Özel: Ekmeleddin İhsanoğlu olayı, MHP'nin demokrasiye kurduğu tuzaktı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, 2014'te partisinin ve MHP'nin ortak adayı olmasıyla ilgili bir soru üzerine, "tuzak" yorumu yaptı. Özel, "Ekmeleddin İhsanoğlu olayı özel bir konjonktürde yaşanmış, Milliyetçi Hareket Partisi'nin demokrasiye kurduğu tuzak, kasis ve o günün şartları... Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "CHP'nin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu panelde konuştu. Panele, eski CHP Genel Başkanı ve gazeteci yazar Altan Öymen, Parti Meclisi Üyesi Yunus Emre de katıldı.

'SEÇİM, REFERANDUMUN İKİNCİ RAUNDUDUR'

16 Nisan anayasa değişikliği referandumundan bahseden Özür Özel, "16 Nisan'da referandumda mühürsüz oylarla bir anayasa değişikliği kıl payı oylarla gerçekleştirildi" dedi.

"Önümüzdeki seçimler referandumun ikinci raundudur" diyen Özgür Özel, "İkmale kalmış, bütünlemeye kalmış 'tek adamlık hevesi'nin bir kez daha sorulacağıdır. 'Son çıkış' dediğimiz köprüden mucize eseri hep beraber yarattığımız, önümüzde duran son bir çıkışın daha olduğunu görüp ona göre davranmak durumundayız. Partilerin kendi tabanlarını ikna edecek, motive edecek, kendi tabanlarının hiç itiraz etmeyeceği adaylarıyla girmeleri gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

'TABANDA İTTİFAK VAR'

Tabanda ittifak olduğunu söyleyen Özel, şöyle devam etti:

"Gökkuşağı, bütün renklerin yan yana durduğu, birbirinin içine ve işine karışmadığı ama bir disiplin ve ahenk içinde birlikte durabildikleri manzara... Önümüzdeki seçimi bir referanduma dönüştürmenin formülü budur. Demokrasiyi savunan, barışı savunan bir gökkuşağı inşasına ihtiyaç var. Bizim için iyi haber şu, bir ittifak tabanda var. Tavanda olup olmayacağına bakacağız. Ama kategori olarak hiçbir şeyi reddetmiyoruz. Bizim önümüze dayatılan riskleri, yapılan sistem mühendisliğini kurulan tuzakları ve oradan kimlerin nasıl nemalanmak istediğini biliyoruz. O yüzden böyle birbirinin işine ve içine karışmayan, yan yana durabilen, aynı hedefe yönelmiş, barış, kardeşlik, demokrasi... Şimdi Meclis'teki yetkilerin saraya devri tartışması var. Buna karşı çıkan herkesle, Türkiye'nin geleceğine inanan herkesle birlikte olmamız lazım."

'İHSANOĞLU GİBİ BİR ADAYIMIZ OLMAYACAK'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayının kim ve hangi özellikleri olacağıyla ilgili konuşması sırasında bir izleyicinin, "Bir Ekmeleddin İhsanoğlu olayı yaşanacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Özgür Özel, şunları söyledi:

"Ekmeleddin İhsanoğlu olayı özel bir konjonktürde yaşanmış, Milliyetçi Hareket Partisi'nin demokrasiye kurduğu tuzak, kasis ve o günün şartları... Doğru olsa sonuç bu olmazdı. Demek ki Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir adayımız olmayacak. Bizim adayımız partiden hiç fire vermediği gibi ilk turda beklenenin çok üzerinde bir başarı sağlayarak, esas başarısı da seçime katılım oranını Cumhuriyet tarihinin en yüksek noktasına çıkaracak bir adayımız olmalıdır. Bu iş sadece adayla da bitmez. Seçim güvenliği son derece önemlidir." (İSTANBUL/DHA)