Bülent Turan: CHP, Demirtaş'ı ziyaret kuyruğunda ömür tüketiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’nin Selahattin Demirtaş'ı HDP’den daha çok ziyaret ettiğini söyledi. Bu sözleri “yüzsüzlük, utanmazlık” olarak nitelendiren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Demirtaş’ın ziyaretçileri engellenmese buradan Edirne’ye kuyruk olur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar’ın AK Parti önergesini işleme koymamasıyla ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi. AK Parti önergesinin reddedildiği günün HDP ile CHP'nin ittifakının resmi adımının atıldığı gün olduğunu söyleyen Turan, “Nasıl ki Meclis'te ittifak yapıyorlarsa seçimlerde de yapmaları gerekir" dedi.

'CHP DEMİRTAŞ ZİYARET KUYRUĞUNDA'

HDP ile CHP'nin ittifakının tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istediğini söyleyen Turan, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret bilgilerini paylaştı. CHP'den 17, HDP'den 7 kişinin Demirtaş’ı ziyaret ettiğini belirten Turan, şöyle devam etti:

“Mustafa Kemal'in partisinin geldiği yer, Demirtaş'ı ziyaret kuyruğunda ömür tüketen, HDP'den daha çok Demirtaş'ın cezaevindeki ziyaretini yapan parti haline gelmesi, Meclis’te tüm teamüllere, İçtüzüğe aykırı şekilde HDP ile beraber aynı tavrı, aynı ifadeyi kullanıyor olması, bizim değil CHP'lilerin sorunu. CHP'liler partilerine sahip çıksınlar. CHP'nin geldiği yer HDP'nin kötü bir taklididir.”

'ENGELLEME OLMASA EDİRNE'YE KUYRUK OLUR'

Turan’ın bu sözlerine HDP Grup Başkanvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Meral Danış Beştaş yanıt verdi. Cezaevi ziyaretlerine izin verilmediğini söyleyen Kerestecioğlu, “Bizler cezaevlerini ziyaret edemiyoruz. Nasıl içeride yalanla siyaset yürütülüyorsa, basının önünde, halka karşı da yalan söyleniyor. Bizler arkadaşlarımızı görmek istemez miyiz? Her hafta her birimiz dilekçe veriyoruz, hepsi reddediliyor. HDP’li milletvekilleri cezaevlerine ziyarete gidemiyor” dedi.

Bülent Turan’ın sözlerini “yüzsüzlük”, “utanmazlık” olarak değerlendiren Beştaş ise, “Bir yandan hükümet, bizim milletvekili arkadaşlarımızı görmemizi hukuksuz bir şekilde engelleyerek, diğer yandan da 'CHP’den şu kadar kişi gitti, ama HDP’den sadece 7 kişi gitti' diyerek kamuoyunu aldatmaya çalışacak. Demirtaş’ın ziyaretçileri engellenmese buradan Edirne’ye kuyruk olur” diye konuştu.