Murat İde: İYİ Parti 71 il kongresini uzaylılarla mı yaptı?

İYİ Parti'nin 26 Ağustos'ta yapılacak bir seçime katılamayacağı yorumlarına Murat İde'den tepki: Kardeşim İYİ Parti, 79 ildeki teşkilatlanmasını, 71 il ve 769 ilçede kongrelerini uzaylılarla mı yaptı da geçerli değil?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erken seçim tartışmasının en çok konuşulan başlıklarından biri İYİ Parti'nin 26 Ağustos'ta düzenlenecek bir seçime katılıp katılamayacağı olmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu ihtimali de gözeterek söz konusu tarihi işaret ettiği iddia edilirken AK Parti'nin, 'seçmende ters etki yaratacağı için İYİ Parti'siz seçime sıcak bakmayacağı' yorumları da yapıldı.

Meral Akşener'in basın danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde ise tartışmaya değindiği bugünkü köşe yazısında partinin seçime girmesi konusunda hiçbir sorun olmadığını belirterek, aksi yönde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i eleştirdi. İde'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Erken seçim lafı edilir edilmez, rolleri gereği pusuda bekleyen ak-troller devreye girdi.. Fısıltı gazetesi manşet atmaya başladı;

-İYİ Parti bu seçime giremiyor..

Bak hele.. Niye?

-Ee çünkü 41 ilde teşkilatlanmasını tamamlamadı..

-Kim diyor bunu?

-Bilmem öyle diyollaa..

-Peki kardeşim İYİ Parti, 79 ildeki teşkilatlanmasını, 71 il ve 769 ilçede kongrelerini uzaylılarla mı yaptı da geçerli değil?

-Hımmmm..

Başka?

-Ee ama bir de şu var, seçimden 6 ay önce 1'inci kongresini yapmış olması gerekiyormuş.. Ama İYİ Parti kongresini 1 Nisan'da yapmış.

Vay benim saf kardeşim vay..

-İYİ Parti 1'inci kongresini 10 Aralık 2017 tarihinde yaptı.. Nisan'da yaptığı Olağanüstü Kurultay'dı.. Dolayısıyla, İYİ Parti için 6 aylık süreç 10 Aralık 2017'de başladı..

Bu ne demek? Bu demek oluyor ki, yasal olarak İYİ Parti 12 Haziran 2018 itibarıyla yapılacak her seçimde var.. Senin adına üzgünüm..

***

-Hımmm.. Bu da olmadıysa, o zaman CHP'li Özgür Özel'e ne diyeceksiniz?

-Ne diyelim, niçin diyelim?

-Özgür Özel dedi ki, 'İYİ Parti kurultayını 1 Nisan'da yaptı.. Üzerine 6 ay koyun, Eylül yapıyor.. İşte Devlet Bahçeli de İYİ Parti seçime giremesin diye Ağustos'ta seçim dedi' dedi..

-Peki, kimse Özgür Özel'e İYİ Parti'nin 1'inci Kongresi'ni 10 Aralık 2017'de yaptığı söylememiş mi?

-Hımm

-Hımm ya.. Unutmadan, CHP'li Özgür Özel zaten hesabı da yanlış yapmış.. 4'üncü ay olan Nisan ayının üzerine 6 ay koydun mu, 10'uncu ay, yani Ekim eder.. Nasıl bir telaşsa, hesabı da tutturamamış..

**

Türk siyaseti ilginç dönemlerinden birini yaşıyor.. İlginç olan, iktidarından muhalefetine bir telaş var.. AKP-MHP ittifakının takıntısı da İYİ Parti, ana muhalefetin bu etkili isminin de..

Sonuç? Sonuç şu.. Medya kapıları kapalı.. İktidarın başı güya muhatap almıyor.. Küçük ortak 'Yok hükmünde sayıyor'.. Ana muhalefetin Grup Başkanvekili, temenni gibi açıklama yapıp 'Seçime giremeyecek heral' diyor..

Ama herkes, her yerde İYİ Parti'yi konuşuyor..

Siyaseti yakından takip eden 20 yıllık bir gazeteci olarak derim ki; bu gerçek bize önemli bir şey fısıldıyor;

-İYİ Parti gümbür gümbür geliyor..

Yoksa, memleket dahilinde siyaset yangın yeriyken, oturan da kalkan da niye İYİ Parti'yi konuşsun ki?

İktidarından muhalefetine, umudunu kaybetmiş insanlar, siyasetin yeni merkezinden toplanıyor.. Herkesin telaşı bundan..

İYİ Parti seçimlere, her parti gibi giriyor, sıkıntı yok..

Kurtuluşa bir adım daha yakınız.. Hayırlı olsun Türkiye'm!

YAZININ TAMAMI