İYİ Parti: Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacak

İYİ Parti, seçimdeki tutumlarıyla ilgili tartışmalar hakkında açıklama yaptı. Meral Akşener'in adaylığını açıkladığı hatırlatıldı ve "Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti, 24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerle ilgili açıklama yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in daha önceden Cumhurbaşkanlığı adaylığını duyurduğu hatırlatılan açıklamada, "Meral Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız" denildi.

'İKTİDARIN MİLLETİN İRADESİ YÖNÜNDE TAVIR SERGİLEMESİNİ BEKLERDİK'

CHP'li 15 milletvekilinin, seçime katılma hakkı elde etmesi için İYİ Parti'ye geçmesinin ardından başlayan tartışmalara yanıt geldi. İYİ Parti Genel Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, CHP'ye seçime katılma hakkı kazanmalarına destek verdiği için teşekkür edildi.

Açıklamada, "Bu engeli aşma çabamızda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gösterdiği demokratik tavra teşekkür ederiz. Elbette, YSK’nın Türkiye’yi belirsizlik ortamına sürüklemesini istemezdik. Siyasi iktidarın da milletin iradesi yönünde bir tavır sergilemesini beklerdik" ifadelerine yer verildi.

'BU YOL NEREYE KADAR GİDERSE GİTSİN'

Medyada, İYİ Parti’nin seçimde göstereceği tutumla ilgili farklı iddialar yer aldığı belirtilen açıklamada, "Biz bu konudaki duruşumuzu 1 Nisan 2018 tarihinde net ve hiçbir kuşkuya yer bırakmaksızın açıklamıştık. Bunu tekrarlıyoruz; Sayın Meral Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Milletimiz bizden bunu açık ve net olarak beklemektedir. Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız" denildi. (HABER MERKEZİ)