Ahmet Faruk Ünsal: Gül tartışması Erdoğan'ın işine yarıyor

AK Parti Eski Milletvekili: Erdoğan’ın yerinde olsam, rakip olarak Abdullah Gül’ü isterdim...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Eski Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı olup olamayacağını' değerlendirdi. Ünsal, Gül tartışmasının Erdoğan’ın işini geldiğini düşünüyor.

Evrensel'den Meltan Akyol'a konuşan, Ünsal "Bir kötüyü bertaraf etmek için başka bir kötüyü kullanmak ya da böyle bir açmaz içerisinde olduğumuzu düşünmek son derece hatalı. Türkiye bu açmazı çok rahat aşabilecek, bu çıkmaz sokaktan rahat bir şekilde çıkacak alternatifler üretir” dedi.

GÜL, ERDOĞAN’I YA ONAYLADI YA DA SUSTU

Muhalefet cephesindeki ‘ortak aday’ tartışmaları ve Abdullah Gül’le ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ünsal, şunları söyledi: “Abdullah Gül’ün cumhuriyet tarihinin en kritik oylaması olan 16 Nisan referandumunda ne düşündüğünü bilmiyoruz. Hiçbir konuda, hiçbir tavrını ortaya koymuş biri değil. En son çıkan KHK ile bir muğlak ifadeden bahsetti, herkes Abdullah Gül konuştu, fikirlerini beyan etti dedi, o da çıktı dedi ki ‘Arkadaşlarım muğlak bir ifade kullanmışlar, bunu netleştirsinler, ben aslında bunu KHK’leri savunmak için yaptım’. Şimdi Erdoğan’ın karşısında Gül’ün adı konuşuluyor. Ama yani Gül’ün demokrasi açısından defosu Tayyip Erdoğan’ın defosundan daha az değil. Hiçbir konuda fikrini ifade etmemiştir, hiçbir konuda tavır koymamıştır. Başkanlık referandumunda bile fikrini ifade etmekten çekinmiş bir kimseden bahsediyoruz...”

ERDOĞAN DA GÜL’Ü İSTER

Faruk Ünsal, Davutoğlu-Gül görüşmesini ise şöyle yorumladı: “Davutoğlu, Gül’ü aday olmamaya ikna edilmek için gönderildi. Ama ben Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsam, rakip olarak Abdullah Gül’ü isterdim. Çünkü Abdullah Bey miting alanlarına, halkın huzuruna çıktığı zaman ne diyebilir? Yapılan işe kötü diyecekse, o kötülüğü yapanlardan ya da onaylayanlardan biri zaten. Dolayısıyla Erdoğan’ın en rahat yenebileceği aday olarak Abdullah Gül’ü gördüğü kanaatindeyim

Ünsal’ın Bülent Arınç-Erdoğan görüşmesiyle ilgili değerlendirmesi ise şöyle: “Bülent Bey’in muhafazakar seçmen üzerinde kısmen bir itibarı var. Arınç da başkanlık referandumunda suskun olanlardan biriydi, ama onun yakın çevresine ‘hayır’ telkin ettiğini biliyoruz. Dolayısıyla Arınç’ın bu süreçte en azından suskun kalması için ikna edildiğini düşünüyorum. Kaldı ki Bülent Arınç’ın da damadı bakımından hür iradesini beyan edecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Zaten bundan dolayı ne referandumda hayırı açıkça ifade edebildi, ne de bu süreçte itiraz ettiği şeyi kamuoyuna açık olarak söyleyebildi.”

Etiketler AK Parti aday gül