DP-CHP görüşmesi 'olumlu' geçti

CHP'li Bülent Tezcan ve Özgür Özel'le görüşen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Süratle değerlendirmelerimizi yaparak başta ana muhalefet olmak üzere diğer partilerle de görüşlerimizi paylaşacağız"... Tezcan da, "Önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde temasları devam ettirerek süreci tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile görüşme sonrası açıklamalar yaptı.

CHP'nin 'sıfır baraj' teklifi kapsamındaki görüşmeleri bugün Demokrat Parti'de devam etti. "CHP’nin çok değerli Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ve değerli Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte, CHP’yi temsilen, Türkiye’nin çok hızlı bir seçim sürecinin içinde bulunduğu bu ortamda hakikaten çok derinlemesine idraklerimizi tazelemek ve ülkenin içinde bulunduğu şartları değerlendirmek adına bir görüşme gerçekleştirdik" diyen Uysal, "Hızlandırılmış, öngörülemeyen seçim sürecini adil, eşit, güven içerisinde yapılabilmesini umduğumuz bu seçim sürecini daha da nasıl anlamlandırabileceğimiz hususunda değerlendirmelerimizi karşılıklı olarak yaptık" dedi.

Uysal CHP’nin son bir hafta içerisinde aldığı inisiyatifin hem tarihsel kimliğiyle hem de bugün ana muhalefet hüviyetiyle Türk demokrasisine önemli katkılar yaptığını gördüklerini belirterek, "İnşallah önümüzdeki süreçte her birimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşına sunduğu imkan ve imtiyazların manasını başta yönetenler olmak üzere bu çatı altında yaşayan tüm vatandaşlarımızın idrak etmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Süratle değerlendirmelerimizi yaparak başta ana muhalefet olmak üzere diğer partilerle de görüşlerimizi paylaşacağız" dedi.

'SÜRECİ HIZLI ŞEKİLDE TAMAMLAYACAĞIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Sonrasına ilişkin de temaslarımız devam edecek. Tabii ki sürece herkes değerlendirecek. Neler yapılabilir, bu büyük demokrasi buluşmasına hangi çerçevede ve hangi noktada katkı verebiliriz, bu konuda kendileri de heyetleriyle görüşüp önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde temasları devam ettirerek süreci tamamlayacağız.” (HABER MERKEZİ)