Gül'ün çevresinden Davutoğlu'na yalanlama

Davutoğlu'nun Gül'le yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarına Gül'ün çevresinin tepki gösterdiği belirtiliyor: Gül, Davutoğlu'nu davet etmedi. Tam aksine Davutoğlu görüşme için aracıları devreye soktu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarına Gül cehpesinden yalanlama geldiği belirtiliyor.

Davutoğlu, Gül'e geçen 24 Nisan'da bir araya gelmişti. Gül'ün cumhurbaşkanlığına adaylığının konuşulduğu bir dönemde gerçekleşen b u görüşmeye AK Parti cephesinden tepkiler gelmişti. Tartışmalar sürerken dün TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, görüşme talebinin Gül'den geldiğini öne sürmüş ve "Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanları, selefim olan başbakanları benimle görüşme davetinde bulunduğunda bunu yerine getiririm" demişti.

Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre Davutoğlu’nun bu açıklaması Gül'ün çevresinde tepkiye neden oldu. Gül cephesinden Davutoğlu’nun görüşmeye ilişkin bu açıklamalarına “Davutoğlu, aylardır randevu istiyordu. Ancak 11. Cumhurbaşkanı uygun olmadığı için kendisine uzunca bir süredir randevu verilmemişti. Bunun üzerine bu görüşmenin yapılabilmesi için bazı aracıları da devreye soktu. Aracılar da randevu için devreye girince kendisiyle görüşme gerçekleştirildi” yanıtı verildi.

Davutoğlu: Milletvekili adayı olmayacağımDavutoğlu: Milletvekili adayı olmayacağım

Davutoğlu’nun görüşmeye giderken basına bilgi verip bu görüşmenin kamuoyunun bilgisine sunulmaya çalışıldığı da Abdullah Gül’ün çevresinde ifade edildi. Gül’ün, uzunca bir aradan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşerek AKP Grup Toplantısı’na katılmasından bu yana Davutoğlu ile görüşmediği belirtiliyor.

Bu arada Gül’e yakın çevreler iki isim arasındaki arasındaki ilişkiyi tanımlarken “Davutoğlu, başbakanlıktan ayrıldıktan sonra 11. Cumhurbaşkanı ile arayı çok yakın tutmak istedi. Ancak o dönemde de Gül, kendisine sürekli randevu vermiyordu. Aralarındaki yakınlık, hiçbir zaman AKP’nin ilk dönemlerindeki gibi sıcak olmamıştı” ifadelerini kullanıyor.