Gül'ün mesajı Yıldırım'ın sözlerini hatırlattı

Abdullah Gül'ün aday olmadığını açıkladığını bugünkü basın toplantısında söylediği bazı sözler, akla dün gece kendisini eleştiren Binali Yıldırım'ı getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanı adayı değilim" dediği konuşmasında, kendisiyle ilgili 'olumsuz sözler sarf eden' AK Partililere de seslendi. Gül, "AK Parti’den bazı arkadaşların da benimle ilgili konuşmalarına da şunu söylemeden geçemeyeceğim. Benimle ilgili zaman zaman saygısızlık boyutuna ulaşan sözleri söyleyenlere de şunu söylemek isterim. Başlarını iki ellerinin arasına alıp bugün söylediklerini bir muhasebe etsinler, bugünkü kendi konumlarını bir gözden geçirsinler" dedi.

'BEN HER MEVKİDE BULUNDUM'

Gül, ayrıca "Bir faninin ulaşabileceği tüm mevkilere ulaşmış vaziyetteyim ve bunlar geride kalmış şeyler. Şerefle temsil ettim. Ne ben ne de ailem herhangi bir beklenti içinde değiliz"

YILDIRIM GÜL'Ü ELEŞTİRMİŞTİ

AK Parti'de adaylık sürecinde adının gündeme gelmesiyle ilgili farklı isimler Abdullah Gül'ü eleştiren mesajlar verdi. Ancak en net ve sert mesajlar dün gece Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "AK Parti ona bütün makamları verdi, yeni vereceği bir şey yok, bundan sonrası tekrara girer. Bize ne ya! Biz işimize bakalım. Aday olursa olur, olmazsa olmaz. Niye bu kadar, memleketin gündemini işgal etmeye hakkı var mı kimsenin? Adaysa, buyurur çıkar. Milletin işi gücü var. Recep Tayyip Erdoğan hiçbir faninin yapamayacağı bir işi yaptı. Kendisinin rahatlıkla geçeceği bir makama, 'Ben partimi bırakmam, burada yapacak çok iş var, Abdullah Bey olsun' dedi ve büyük bir fedakarlık yaptı. Bütün istişarelerde arkadaşlarımızın 'sen geç' demelerine rağmen yaptı bu fedakarlığı. Bu kadarını söylüyorum, daha ne söyleyeyim. Ama bence başka bir yere savruldu gitti" demişti.