BBP seçime AK Parti listelerinden girecek

BBP ile AK Parti arasında bir süredir devam eden görüşmelerde olumlu sonuç alındı. BBP adayları AK Parti listelerinden Cumhur İttifakı'na katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifak'ında yer alacak BBP'nin göstereceği adaylara AK Parti listelerinde yer verilecek.

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç kararı açıklarken, "Seçime AK Parti listelerinden gireceğiz. Kurullarımız AK Parti listelerinden seçime girme kararı verdi. Biz de bu kararı AK Partiye ilettik. Uygun karşıladılar, seçime AK Parti listelerinden gireceğiz" dedi.

'BİZDE PAZARLIK OLMAZ'

İttifak açıklamasını BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ile birlikte yapan AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, 'AK Parti'de aday adayı başvuruları dün tamamlandı, BBP'den gelecek isimler başvurmuş muydu yoksa daha sonra mı belli olacak' sorusuna ise, "Bizde pazarlık olmaz istişare olur, istişare edilecek" yanıtını verdi. Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener için toplanacak 100 bin imzanın araştırılması yönündeki sözlerini ise, "Haklı bir endişe" olarak tanımladı. (HABER MERKEZİ)