Kılıçdaroğlu: İnce tarih yazacak

Kılıçdaroğlu, İnce'nin adaylığının açıklandığı toplantıda konuştu. "Muharrem İnce tarih yazacak" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin beş temel sorununu sıralayarak, bu sorunları çözmek için yola çıktıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Şimdi bir yol ayrımındayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayının açıklandığı toplantıda konuştu. Muharrem İnce'nin adaylığı için "Muharrem İnce tarih yazacak" diyen Kılıçdaroğlu, toplantıdaki konuşmasında şu mesajları verdi:

DARBEYİ FIRSAT BİLDİLER: 25 Haziran'da sadece İzmir'in dağlarında değil tüm Türkiye'de çiçekler açacak. Demokrasi için her türlü mücadeleyi göze alacağız. 1920'de egemenliği saraydan alıp halka verdik. 1923 yılında cumhuriyet'i kurduk. 1946 yılında çok partili rejimi geçtik. Seçimi kazanan Demokrat Parti'ye rahmetli İsmet İnönü koltuğunu verdi. daha sonra darbelerle karşılaştık. Daha sonra darbeler oldu. İdam sehpaları kuruldu. Ağır bedeller ödedik. 15 temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir sürecin içine girdi. 20 Temmuz'da o darbeyi fırsat bilip bir sivil darbe gerçekleştirdiler.

SIFIR BARAJ İTTİFAKI: Şimdi bir yol ayrımındayız. 12 Eylül'ün getirdiği yüzde 10 barajını ve darbe ittifakını sıfırlamak için sıfır baraj için ittifakı oluşturduk. Eğer sıfır baraj ittifakını  oluşturabilirsek, her vatandaş istediği partiye oy verebilecek. Bu ülkede kutuplaşmaya son vermek için bu ittifakı istiyoruz. Bu ülkede huzur içinde yaşamak için en geniş ittifakın olmasını istiyoruz. Bu çağrıyı bu ülkede tüm partilere açık yüreklilikle yapıyoruz.

KİMSENİN  TATİLE, YAYLALARA GİDELİM DEMEK LÜKSÜ YOK: Türkiye'de 20 temmuz darbesinden sonra hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Çünkü yargı bağımsızlığı yoktur, güçler ayrılığı yoktur. hepsi tek bir otoriteye bağlanmıştır. Yargı hiyerarşisi çökmüştür. 80 milyondan toplanan vergilerin nerelere harcandığını kimse bilmemektedir. Çünkü siyasal iktidar hesap vermemektedir. Binlerce kişi tutuklanmıştır. basın özgürlüğü bitmiştir

Bugün Türkiye 5 büyük sorunla karşılaşmıştır. bu sorunları aşmak için 25 Haziran'da ülkenin bütün dağlarında çiçekler açsın diyorsak, herkes gidip seçmen listelerini bir kontrol etsin. Yoksa adını kaydettirsin. Hiç kimsenin Haziran ayı tatile gidelim, yaylalara gidelim gidelim deme lüksü yoktur.

TÜRKİYE'NİN BEŞ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ: Türkiye bugün beka sorunu yaşamaktadır. Beş sorunu çözmemiz lazım nedir bu beş sorun:

Birincisi demokrasi ve halkın iradesi ipotek altındadır. Kimse orduyu kullanıp demokrasi üzerinde vesayet  kurmasın.

İkinci temel sorunumuz dış politika. 16 yıl önce bütün dünyayla barışık olan Türkiye şimdi bütün dünyayla kavgalıdır.

Üçüncü sorun kutuplaşmadır. Kkomşumuzun kimliğini sorgulamaya başladı.

Dördüncü sorun ekonomi,çivisi çıktı ekonominin. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmış durumda.

Beşinci sorun alanımız eğitim. Anneler babalar çocuklar hangi okula gidecek bilmiyor.

Kılıçdaroğlu daha sonra "İyi bir öğretmen, iyi bir politikacı" diyerek Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi sahneye çağırdı. İnce'nin konuşmasının  ardından Kılıçdaroğlu tekrar söz aldı. Kılıçdaroğlu daha sonra İnce'den CHP rozetini aldı ve İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı. (HABER MERKEZİ)