Muharrem İnce kimdir?

CHP Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı. Peki Muharrem İnce kimdir? İşte öğretmenlik cumhurbaşkanlığı adaylığına giden yol...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlerde CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi aday seçti. 4 Mayıs 1964 Yalova doğumlu olan Muharrem İnce'nin asıl mesleği öğretmenliktir. Aslen Yalova'nın Elmalık köyünden olan İnce, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev alan İnce, müdürlük de yaptı. Bir süre Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 genel seçimlerinde, CHP Yalova milletvekili olarak TBMM'ye giren Muharrem İnce, 2007 genel seçimlerinde tekrar seçildi. Üçüncü döneminde de vekil seçilen İnce halen CHP Yalova milletvekili.

Ülkü İnce ile evli olan Muharrem İnce'nin Salih Arda isimli bir oğlu var. Salih Arda İnce İnce Eylül 2017'de Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kızı İdil Göknil Işıklar ile evlendi. Yalova'nın Elmalık Köyü'nde 'Selanik usulü' yapılan köy düğününde İnce horon çekip harmandalı oynamıştı. Zekiye İnce ve Şerif İnce'nin oğlu olan Muharrem İnce babasını 3 yıl önce pankreas kanseri sebebiyle kaybetti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da İnce'nin oğlunun düğünündeydi...

(HABER MERKEZİ)