Muharrem İnce: Erdoğan bana Hakkari'yi sordu

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşme hakkında konuştu. İnce, Erdoğan'ın "Hakkari'ye gittiğinde Türk bayrağı olacak mı?" diye sorduğunu aktardı. Mal varlığını YSK'ye bildirdiğini söyleyen İnce, listeyi paylaştı. Listeye göre İnce ve eşinin, 300 bin değerinde 2 konut, 1 mesken, 1 villa ile 100 bin Türk Lirası, 20 bin ABD Dolar ve 30 Euro nakdi bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, miting düzenlemek üzere Hakkari'ye gitti. Mitingden önce Yüksekova ilçesinde, gazetecilere açıklama yapan Muharrem İnce, bütün adayları ziyaret ederek başarı dilediğini söyledi.

'DEMİRTAŞ ADAYLAR BİRER HAFTA HAPİS YATSIN DEDİ'

Cezaevindeki HDP adayı Selahattin Demirtaş'la görüşmesini anlatan İnce, şunları söyledi:

"Demirtaş, bana 'Muharrem Hoca bu böyle olmuyor' dedi. 'Nasıl olsun?' dedim, 'Başkanım her aday birer hafta sırayla hapis yatsın. Hepsini ben yatmayayım. Adaylar birer hafta nöbetleşe hapis yatsın' dedi. Konuştuk, sohbet ettik. Daha sonra Sayın Erdoğan’a gittim, başarılar diledim. Sayın Perinçek imzayı doldurdu, o da artık aday. Ona da en kısa zamanda uğrayacağım, ona da başarılar dileyeceğim."

İnce, mitinge katılmak üzere Hakkari'ye geçti.

'KÜRT SORUNU SİYASAL BİR SORUNDUR'

Mitingdeki konuşmasında, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü hatırlatan İnce, "Görüşmeyle ilgili ne o konuştu ne de ben. Ama bana bir soru sordu. Dedi ki 'Yarın Hakkari'ye gittiğinde Türk bayrağı olacak mı?' dedi. Ben de dedim ki 'Tabi olacak'. Kameralar göstersin şimdi" dedi.

Konuşmasında Kürt soruna da değinen İnce, şunları söyledi:

"Kürt sorunu nedir? Kürt sorunu, siyasal bir sorundur, ekonomik bir sorundur, eksik demokrasi sorunudur, kültürel bir sorundur. Asıl Kürt sorunu bir ahlak sorunudur. Politikacı Diyarbakır'a Hakkari'ye gelir güzel laflar eder, Kürtlerin hoşuna giden laflar. Sonra başka bir yere gider bambaşka adam olmuş. Ben size söz veriyorum: Burada yapacağım konuşmayı Rize'de yapamazsam bu siyaseti yapmam ben. Ne ben sizi kandıracağım ne de FETÖ beni kandıracak. Yapamayacağımızı söylemeyeceğiz. Bazen siz bazen Yalovalılar, Diyarbakırlılar kızacak. Biz doğruyu bulacağız. 81 milyon kendisine şu soruyu soracak; 'Biz beraber mi ayrı mı yaşayacağız?' Bu soruyu sorduktan sonra gerisi gelecek zaten."

'SORUNLARI 3 B İLE ÇÖZECEĞİZ'

Sorunların çözümü için önerilerini de anlatan İnce, "Bu sorunları nasıl çözeceğiz? '3 B' ile çözeceğiz. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz. Sokaklarda, meydanlarda barışacağız. Gönül köprüleri kuracağız" dedi.

Mal varlığını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verdiğini söyleyen Muharrem İnce, "Türkiye'nin en ucundan Muharrem İnce'nin mal beyanını paylaşıyorum. Bunu YSK'ya verdik olmaz öyle gizli. YSK'da bilecek de Hakkari'deki kardeşim niye bilmesin? Bunu basına dağıtın. 5 yıl sonra bir daha dağıtacağım. 5 yılda neyim artmış neyim azalmış? Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim" diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI ADAYI TUTUKLU OLMAZ'

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini belirten İnce, şöyle devam etti:

"Burada bir güreş var. Birinin eli bağlıyken güreş olur mu? Ahmet Türk, tutukluyken milletvekili adayı oldu ve serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı adayı tutuklu olmaz kardeşim. Gelsin yarışsın. Ben onun partisine oy verecek değilim. Ama adaletsizlik, istemem. Erdoğan yasaklıydı. Erdoğan milletvekili olsun diye 8 kez oy verdim. Temel Bey bir yerde gezecek, Meral Hanım bir yerde gezecek, Selahattin Bey bir yerde gezecek. Bu taraf tutuma değildir. Bu insanlıktır, vicdandır, adalettir."

Muharrem İnce'nin konuşmasında söylediği, mal bildirimi basınla paylaşıldı. 2'si taksiti devam eden 3 otomobil sahibi olan İnce'nin; 100 bin Türk Lirası, 20 bin ABD Dolar ve 30 Euro nakit parası bulunuyor. Toplam 31 bin 327 lira borcu olan İnce ve eşi Ülkü İnce'nin mal bildirimi şöyle:

(HABER MERKEZİ)