CHP’ye 2 bin 319 aday başvurusu

CHP’ye milletvekili aday adaylığı için 2 bin 319 kişi başvuru yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’ın genel başkan tarafından Elazığ için görevlendirildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında milletvekili aday adaylığı başvuruları hakkında bilgi verdi. CHP’den milletvekili aday adaylığı için toplam 2 bin 319 başvuru yapıldığını açıklayan Tezcan’ın verdiği bilgiye göre, aday adaylarının bin 706’sı erkek, 613’ü kadın. 2 bin 319 adayın 166’sı ise genç adaylar. Tezcan ayrıca Bakanlar Kurulu'na verilen Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

ADAYLARIN YARISI ÜNİVERSİTE MEZUNU

CHP Sözcüsü Tezcan, CHP’den milletvekilliği başvurusu yapan aday adaylarının eğitim durumları ile ilgili de bilgi paylaştı. Buna göre aday adaylarının bin 270’i üniversite mezunu, 226’sı yüksek lisans, 105’i de doktoralı. Adayların 137’si ilkokul, 145’i ortaokul, 436’sı ise lise mezunu...

Tezcan’a milletvekili aday listesi de soruldu. Çalışmaların sürdüğünü söyleyen Tezcan, Tuceli Milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ için başvuru yaptığını, genel başkan Kılıçdaroğlu’nun da Gürsel’i Elazığ için görevlendirdiğini söyledi. Bu durumda Erol, milletvekili aday listesinde kesinleşen ilk isim oldu.

Tezcan’a milletvekili aday listelerinde Saadet Partisi’nde siyasetçilerin gösterileceği iddiası soruldu. “İttifak pazarlık ittifakı değil” diyen Tezcan, ittifakla yola çıkan yapıların bu yolculuk sırasında bellirli ihtiyaçlar çıkarsa değerlendirme yapabileceğini ama şu an milletvekili paylaşımı gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Tezcan İYİ Parti’den CHP’ye dönen 15 milletvekilinin de adaylık için başvuru yaptığını söyledi. (DUVAR)

Etiketler CHP AYM KHK