İnce’den Erdoğan’a: Para ödediğin şirketlerde Netanyahu’nun partisine üye olan var mı?

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Düzce’de Erdoğan’a "Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2007-2018 arasında 25 kat arttı mı? ABD’deki lobi şirketlerine kaç para ödedin? O para ödediğin şirketlerde Netanyahu’nun partisine üye olan var mı?” diye sordu. İnce, Berat Albayrak'ın milletvekili adayı gösterilmesini ise, "Kaybedeceklerini düşünüyorlar. Kalacaklarından emin olsalar, damadı milletvekili adayı yapar mıydı? Bakan yapabilmek için milletvekili listesine sokmazdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DÜZCE - CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim kampanyasının 18. gününde Düzce’deydi. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda CHP milletvekilinin de katıldığı mitingde İnce, “İzmir Marşı” eşliğinde kürsüye çıktı. Bir süre mitinge katılanlarla marş söyleyen İnce, konuşmasına “hemşehrilerim, komşularım” diye başladı.

“AK Parti Genel Başkanına iki sorum var” diyen İnce, 2017 Cumhurbaşkanlığı bütçesinde ay ay yapılan harcamaları sıraladı. Ocak ayında 15 milyon, Temmuz ayında 32 milyon lira olan harcamanın Aralık ayında birden bire 359 milyon liraya çıktığını anlatan İnce şöyle devam etti, “Aralığa gelmiş bakmış kasada para var. Sanki devlet malı deniz hikayesi var ya sonunu söylemeyelim. Harcamasana, seneye aktar. Ama öyle yapmamış. 359 milyon harcamış. Erdoğan sana sesleniyorum. 'Evet' diyen Düzce’deki arkadaşlara sesleniyorum. Hakkaniyete uygun mu? Yazık değil mi, günah değil mi?”

'CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ 25 KAT ARTTI, SENİN GELİRİN ARTTI MI?'

2007'de 33 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 2014 yılında 199 milyon liraya çıktığını 2018 yılında ise 845 milyon lira olduğunu belirten İnce, “2007’den 2018’e 33 milyondan 845 milyona 25 kat artmış harcadığın para. Eyy aziz hemşehrilerim. Türkiye’nin geliri 2007-2018 arasında 25 kat artmış mı? Eyy AK Partili kardeşim senin vicdanına, yüreğine sesleniyorum. Senin gelirin 25 kat arttı mı? Türkiye Cumhuriyeti 25 kat zenginleşti mi? Sen bunlar oldu diyorsan benim diyecek bir şeyim yok” dedi.

'ABD LOBİ ŞİRKETLERİNE KAÇ PARA ÖDEDİN?'

CHP’li İnce’nin ikinci sorusu ise İsrail ile ilgili oldu. Kudüs'te yaşananlardan bahseden İnce, “Her gittiğin yerde Filistin, Kudüs” diyorsun. İtirazımız yok. İçimiz yanıyor. Destek olalım, hay hay. Sorun şu. İsrail mallarını boykota “olmaz” diyorsun. İsrail’den tohum alma diyoruz, alıyorsun, petrol taşımacılığı yapma diyoruz sen yapıyorsun. Ne yapıyorsun sadece miting yapıyorsun. Sadece miting yaparsan senin derdin Müslümanlar değil, Müslümanların dini değerlerini sömürmek olur. İkinci sorum ABD’deki lobi şirketlerine kaç para ödedin? O para ödediğin şirketlerde Netanyahu’nun partisine üye olan var mı?”

İnce'nin Düzce mitingini Şafak Pavey de izledi...

DEVLET YÖNETİMİ İNCELİK İSTER

Konuşmasında sık sık, “Devlet yönetimi ‘ince’lik ister” diye seslenen İnce “benim dönemimde damadım bakan olmayacak. Benim dönemimde oğlumun vakfı olmayacak. Benim dönemimde ihaleler peşkeş çekilmeyecek” dedi.

ŞAFAK PAVEY DE MİTİNGDE

İnce’nin Düzce mitingine istifası üzerine milletvekilliği düşürülen Şafak Pavey de katıldı. Pavey, tedavisinin ardından Türkiye’ye döndüğünü söyledi.

ERDOĞAN'A 'MOHA AĞA' BENZETMESİ

“Seçim bir iddia, ikna işidir” diyen İnce, herkesi bir komşusuna “Gidişattan memnun musun?” diye sormasını istedi. "Otobüsün şoförün istediği yere mi yoksa yolcuların istediği yere mi gitmesi gerektiğini" soran İnce, Erdoğan’ı Şener Şen filmindeki Maho Ağa karakterine benzetti, “Aynı Maho ağa” dedi.

'KAYBEDECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR'

Düzce mitinginin ardından Bolu'ya geçen İnce, otobüste, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, "Tayyip Erdoğan'a sorabildiğiniz soruları bana sorun. Ona soramıyorsanız bana da sormayın" diye konuştu. 24 Haziran'dan sonra enkaz devralacağını söyleyen İnce, "Şu an benim derdim 24 Haziran'dan sonra enkaz devralacağım. Onu nasıl toparlarım diye çalışmaya başladım" dedi.

AK Parti'nin kaybedeceğini ifade eden İnce, şunları söyledi, "Damat (Berat Albayrak) milletvekili listesindeyse, kesinlikle kaybedeceklerini düşünüyorlar. Kalacaklarından emin olsalar, damadı milletvekili adayı yapar mıydı? Bakan yapabilmek için milletvekili listesine sokmazdı."

İnce, "Farkımız şu olacak. Şu anda tek adam var ve çevresinde ehliyetsiz kişiler var. Yeni dönemde Türkiye'de güçlü lider ve liyakatlı bir ekip yer alacak" dedi.