SAADET'den İstanbul'da iddialı adaylar

Saadet Partisi İstanbul'da Genel Merkez yöneticileri ve daha önce yerel seçimlerde önemli oy toplayan isimleriyle yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi ile 24 Haziran seçimleri için, İstanbul'da daha önce önemli görevlerde bulunan isimlerden oluşan bir liste hazırladı. 1. Bölge'de ilk sırada İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim’i aday gösteren Saadet Partisi, 2. sırada ise Üsküdar’da 10 yıl belediye başkanlığı yapan Yılmaz Bayat’a yer verdi. Bayat 2009'da girdiği son belediye seçiminde 63 bin oyla AK Parti ve CHP adaylarının ardından üçüncü sırada yer almıştı.

İstanbul 2. Bölge'de ise partinin daha önceli il başkanlarından Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın yer aldı. Uyuşturucu başta olmak üzere her türlü bağımlılığa karşı mücadele eden Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay da yine bu bölgede yarışacak. Ay da 2014 seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı için yarışmış ve 40 bine yakın oy almıştı.

İstanbul 3. Bölge'de ise HDP'den istifa ederek partiye katılan Altan Tan yer alıyor. Eski bir Refah Partili olan Tan'ın dışında Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez de bu bölgeden aday gösterildi. (HABER MERKEZİ)

Saadet Partisi milletvekili adaylarının tam listesiSaadet Partisi milletvekili adaylarının tam listesi