HKP'den Erdoğan başvurusu: Adaylığı iptal edilsin

Halkın Kurtuluş Partisi, Cumhurbaşkanı adayı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının iptali talebiyle YSK'ye başvurdu. Partinin, iptal isteminin gerekçesi olarak, 'geçerli bir üniversite diploması sunulmaması' gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlerde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığının iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

HKP dün yaptığı başvuruda; "Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın; YSK’na verdiği öğrenim belgelerinin geçersizliği ortaya çıkan belgelerle kanıtlanmış olduğundan, Anayasa’nın 101 ve 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nun 6. maddelerinde öngörülen 'Seçilme Yeterliği'ne sahip bulunmadığından Cumhurbaşkanlığı adaylığının İPTALİNE karar verilmesi ve hakkında TCK’nun 204. maddesinde öngörülen Resmi Belgede Sahtecilik Suçu’ndan Suç Duyurusunda bulunulması istemidir" dedi.