MHP: Cumhur İttifakı'nın hakkını veren anketler MHP'yi görmüyor

MHP'den anket tepkisi: Cumhur İttifakı'nın hakkını teslim eden anket firmaları MHP'yi hiç yokmuş gibi gösterebilmek için kılıf hazırlamaktadır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'nin seçimde yüzde 4-5 arası bir oy alacağı şeklindeki anketlere ilişkin olarak açıklamada bulundu. Yalçın, "Cumhur İttifakı'nın hakkını teslim eden anket firmaları MHP'yi hiç yokmuş gibi gösterebilmek için kılıf hazırlamaktadır" dedi.

"Anketçilik yaygınlaştığı günden beri Türkiye'de bu işi yapan firmaların ekseriyeti siyasi ihale aldıkları için MHP’ye musallat olmuşlardır" diyen Yalçın, "Cumhur İttifakı'nın hakkını teslim eden bazı anket firmalarıysa MHP'nin seçimlerde kazanılacak başarıya katkılarını hiç yokmuş gibi veya en az gösterebilmek için şimdiden kılıf hazırlamaktadır. Bu haramzadelerin, MHP'nin payını yok sayarak Cumhur İttifakı'nın seçimlerde elde edeceği mukadder zafere sonradan uydurma birtakım gerekçe ve sebepler arayacakları gün gibi aşikardır" diye konuştu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "uluorta anket sonucu ve tahmin açıklayanların, milli iradeye saygısızlık yapıp, milletle alay ettiğini" savunan Yalçın, şu ifadelere yer verdi, "Bu haramzadelerin, MHP'nin payını yok sayarak Cumhur İttifakı'nın seçimlerde elde edeceği mukadder zafere sonradan uydurma birtakım gerekçe ve sebepler arayacakları gün gibi aşikardır."

Semih Yalçın'ın tepki gösterdiği anketlere göre MHP seçmeninin büyük bölümü bu seçimde AKP'ye ve İYİ Parti'ye yönelmiş durumda. (HABER MERKEZİ)