Akşener'den Erdoğan'a: Berlusconi ile ahbap oldu fındığın içine tükürdü

Trabzon'da miting düzenleyen Akşener, Erdoğan'ı eleştirdi. İYİ Parti lideri, "Karadeniz’in önemli ürünü fındık. Fındığı yok etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bir Berlusconi ile ahbap oldu kardeşim! Fındığın içine tükürdü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Trabzon Meydanı’nda miting düzenledi. Kürsüye çıktıktan sonra çok sayıda kadının verdiği tülbentleri toplayan Akşener, “Tülbent müzesi büyüyor. Kadınlar tavrını koydu. Türkiye’de tülbent devrimi oluyor” dedi.

Erken seçim kararından bu kararı alanların da pişman olduğunu söyleyen Akşener, “Mızıkçı bunlar” dedi. Miting katılımcılarına seslenen Akşener, “24 Haziran’da ya bu düzene devam ya da değişimden yana karar vereceksiniz. AK Parti’den kağıt götürmeden uzman çavuş olunmadığı bir ülke ya da nüfus cüzdanınızın ağa, paşa olduğu bir düzene geçeceksiniz. Ya Allah’ın sıfatlarını taşıdığını söyleyenlere 'dur' diyeceksiniz ya da bu devran böyle devam edecek” dedi.

'BİR ORTA BİR SADE NEYMİŞ BİLİYOR MUSUNUZ?'

Akşener bu sırada topluluğun “Yuh” çekmesi üzerine müdahale ederek, “Biz kimseyi yuhlamıyoruz” uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Millet kıraathanesi açacağız” sözlerini hatırlatan Akşener, “Kahve, kahve, kahve… Bir orta bir sade bedavaymış. Bir orta bir sade neymiş biliyorsunuz. Bedava. 16 yıldır iktidarsınız. Millete yararlı proje yapmalısınız” dedi.

Her mitingde yaptığı gibi, genç bir çocuğa seslenip adını ve cebinde para olup olmadığını soran Akşener, “Ceren’de hiç para yokmuş. Ceren, Fatma, Ayşe’nin, vatan çocuklarının ceplerinde para yok. Ama bakan çocukları farklı” dedi, 17-25 Aralık sürecinde bir bakanın oğluyla yaptığı iddia edilen para konuşmasını anlattı.

'HARAM ZIKKIM OLSUN'

Projeleriyle ilgili “Kaynak nerede” diye sorulduğunu anlatan Akşener, vatandaşların “Saray, saray” diye seslenmesi üzerine, “Saray çok para. Çok derde deva olacak Saray” diye karşılık verdi. 450 odalık yazlık saray yapımını eleştiren Akşener, “Haram zıkkım olsun. Gencin işsiz, açsa neden Okluk Koyu'nda 50 bin ağacı katlediyorsun, haram zıkkım olsun. Özal oturdu orada. 3 oda bir salon. Beyefendiye 3 oda 1 salon yetmez. Olacak 450 odalı. Milletin parasıyla milletin derdine derman olmak yerine 1 kişinin gönlünü yapıyorsanız, ülkenin geleceği feda ediliyorsa bu düzen değişecektir” dedi.

TİKA’yı kapatacağı iddialarını tekrar yalanlayan Akşener, “Bunlar hep yalancı iftiracı. TİKA’ya da AFAD’a da ne kadar çiftlik olmuş kurum varsa hepsine bakacağız. Anladım hoplamalarının nedeni. Gereğini yapmak benim için namus borcudur” dedi.

TUTUKLA GİTSİN KARDEŞİM

Pensilvanya’ya yüz sürenlerin damadı kaçanların iktidar partisinde milletvekili adayı olduğunu söyleyen Akşener, hakkındaki “FETÖ” iddiaları için, “Başbakansın. Adalet Bakanlığı sana bağlı, -orası biraz kuşkulu ama-, İçişleri Bakanlığı sana bağlı. Tutukla gitsin kardeşim. Bana FETÖ’cü deyip ispatlamayan herkes şerefsizdir” dedi.

SURİYELİLERİ GÖNDERME VAADİ

Türkiye’de 4 milyon Suriyeli bulunduğunu söyleyen Akşener, “Seçilir seçilmez ilk işim Suriye iç işlerinin düzelmesini sağlamak ve “herkes vatanında mutludur” diyerek Suriyelileri memleketlerine göndermektir” dedi. Suriyelilere harcanan 150 milyon doları hatırlatan Akşener, “Bu arada ben kaynakları söylüyorum farkında mısınız?” dedi.

'FINDIK TABAN FİYATI 15 TL OLMALI'

Akşener fındık fiyatıyla ilgili devletin vermesi gereken fiyatın 15 TL olduğunu İYİ Parti’nin 24 Haziran’da bunu vaat ettiğini söyledi. Akşener şöyle devam etti:

“Karadeniz’in önemli ürünü fındık. Fındığı yok etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bir Berlusconi ile ahbap oldu kardeşim! Fındığın içine tükürdü. Ne Berlusconi imiş kardeşim. Fındık alımı ve dünyaya pazarlanmasındaki kurum Fiskobirlik’i aradan çekti. Berlusconi’nin ahbabı nikah şahidi ya. Berlusconi’nin şirketini koydu. Sonra şirket el değiştirdi. Bu şirketi FETÖ’cüler almış. Bu kadar öngöremez bir bakışla fındığın geldiği durum bu. Fındığın devletin ilan etmesi gereken taban fiyatı 15 TL’dir. Hadi Bakalım Sayın Erdoğan, devletsin, ilan et fındığın taban fiyatını”