Meral Akşener: Performans ve mülakat sistemini kaldırıyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde eğitimde performans sistemini kaldıracaklarını söyledi. Akşener, "Öğretmene performans sistemi olur mu? Performans ve mülakat sistemini kaldırıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Karabük'te, Kent Meydanı'nda halka seslendi.

Hükümeti eleştiren Meral Akşener, "Ya bu partili cumhurbaşkanı denen ucube sisteme her şeyi tek insanın iki dudağı arasına bırakan bu sisteme, yani sadece Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde var olan bu sisteme geçit vereceksiniz, ya da bu sisteme demokrasi, hukuk, adalet, refah ve huzur adına 'hayır', 'dur', 'tamam' diyeceksiniz" dedi.

AK Parti'nin seçim pankartlarında "Yaparsa AK Parti Yapar" yazdığını belirten Akşener, "Kardeşim 16 senedir niye yapmadınız? Büyük bir kredi verildi size. Türkiye'nin her yerinden insanlar oy verdiler. Her şehirden milletvekili çıkardınız. Sonuç; apar topar seçime gidiyorsunuz. Madem her şey iyi, niye seçime gidiyorsunuz? Madem her şey kötü, niye size oy verelim?" diye konuştu.

'YILDA 50 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ'

Türkiye'nin en önemli sorununun genç işsizliği olduğunu belirten Meral Akşener, "Genç işsizliği çözeceğiz. Bu yüzde 11'lik rakamı 5 yıl içerisinde 5,6'ya indireceğiz. Bunu nasıl yapacağız. Her yıl 50 milyar dolarlık fabrika, sanayi yatırımı yapacağız. Çiftçiye üretim anlamında yol gösteren projelerle çiftçiyi sanayi ile buluşturarak, tarımı sanayi ile buluşturarak. Hem tarımda, hem sanayide üretimi öne koyacağız. Söylediklerimiz gerçektir, yapılabilir projelerdir" dedi.

'KENDİNE YETEN ÜLKE HER ŞEYİ İTHAL EDER HALE GELMİŞ'

Seçimleri kazandıkları takdirde ithalatı bitirip, ihracatı başlatacaklarını söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

"Domuz kemiği ile üretilmiş yemlerin yedirildiği, hayvanların ne olduğu belirsiz etlerin ithal edildiği bir bakış açısının bugün itibariyle cehaletin ötesine geçtiğini Anadolu'yu gezdikçe anlıyorum ki; bu bir ihanettir. Dünyanın geleceği, yarının 2 savaşından biri gıdadır. Diğeri ise sudur. Türkiye kendine yeten bir ülke iken, her şeyini buğdayından mısırına aklınıza ne geliyorsa ithal eden bir ülke haline gelmişse bu ülkeye ihanettir. 5 yıl içinde inşallah ülkemizi kendine yeten ithalatı bitirip, ihracata başlayan bir ülke halinde olmasını sağlamak boynumuzun borcudur."

'PERFORMANS SİSTEMİNİ KALDIRIYORUZ'

Eğitim sistemini eleştiren Meral Akşener, "İlkokuldan lise sona kadar çocuklarınız zengin çocuğu, fakir çocuğu, devlet okulu, özel okul, iyi okul, kötü okul, iyi öğretmen, kötü öğretmen şeklinde ayrılmış müfredat. Sabah erken kalkanın değiştirdiği bir eğitim sistemi olamaz" dedi.

"Yeni Aziz Sancar'ların aranızda bulunduğunu biliyorum" diyen Akşener, "Öğretmene performans sistemi olur mu? Öğrencinin not verdiği bir öğretmenin o öğrencinin elinde oyuncak olduğu bir gerçektir. Performans ve mülakat sistemini kaldırıyoruz" şeklinde konuştu. (KARABÜK/DHA)