Soylu, Suruç'un faturasını HDP'ye ve İnce'ye kesti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suruç'ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi hedef gösterdi: Açık söylüyorum; Şanlıurfa Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suruç'ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Bu gözaltına almalar devam edecek. Yaklaşık 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. 19'u gözaltına alındı" dedi.

Süleyman Soylu, partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Partililerle bayramlaşmasının ardından konuşan Soylu, olaylardan HDP'yi ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye sorumlu tuttu.

Olayın görüntülerini izlediğini belirten Soylu "Cumhurbaşkanı adayları Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ederek, aslında bu olayların bugüne kadar HDP ve PKK çevresinin yaptıklarının meşru ve doğru olduğunu ve onu Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir siyasi parti tarafından desteklendiğini ortaya koymuştur. Açık söylüyorum; Şanlıurfa Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunarı siyasetin özünden ayırıp şiddete yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce'dir. Hiçkimse kusura bakmasın" dedi.

(İSTANBUL-DHA)