Erdoğan'dan İnce'ye: Biz seni muhatap alır mıyız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini televizyonda tartışmaya davet eden CHP'nin adayı Muharrem İnce'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Üzerimizden kalkıp reyting sağlayacak kendine. Biz seni muhatap alır mıyız?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümü hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlara müsamaha göstermek mümkün değil. Bu noktada bir insanın ölümü neyse buna da böyle bakıyoruz. Meclisin yoğunluğu nedeniyle gündeme getirilmeyen hayvan haklarıyla ilgili hükümet tasarısını da seçim sonrası dönemde süratle yürürlüğe sokacağız" dedi.

"Kürt seçmen MHP ile ittifaka nasıl bakıyor, aynı desteği alabileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Derdimiz her şeyden önce ümmetin birliğini sağlamak. Bunun belli yerlerde rahatsızlığı var. Ben ekonomi tahsili gördüm, hocalarımız bize ekonomi risktir derdi. Siyaset de hayat da risktir. Riski göze alacaksın ve üzerine üzerine gideceksin. Diyarbakır'daki mitingimize o sıcakta 35 bin kişi katıldı. Akşam da 6 bin kişinin katıldığı bir kanaat önderleriyle iftar yaptı" yanıtını verdi.

"İftarda promter bozuldu" iddiasına yanıt veren Erdoğan, "Tayyip hoca, akşam namazına gitmişti, dönüşte alınmadı, ben de korumamı çağırdım. ('Bir yandan promter'ı okuyorsunuz, bir yandan da salonda ne olduğunu takip ediyorsunuz' denilmesi üzerine) Promter'ı okumuyorum, promter'ı yaşıyorum. Ben Tayyip hocaya yerimi işaret ettim, o da oturdu. Promter'ı okuyamadı, dondu diyorlar. Sonra gerçek açığa çıktı" dedi.

'OBAMA İLE ARAMIZDA SIKINTILI DİYALOGLAR GEÇTİ'

"Kürtler" yerine "Kürt kardeşlerim" ifadesini kullandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kürt kardeşlerim diyorum, Kürtler demiyorum. Çünkü bizim dinimiz 'İnananlar kardeştir' der. Ben Kürt kardeşlerimi inananlardan görüyorum. Kürt kardeşlerim kendilerine başka bir devlet aramalarına, toprak aramalarına yok. AK Parti tüm Türkiye'nin partisi olmuştur. Biz kavmiyetçi olmadık. Suriye'den gelenlere kapımızı açtık. Çoğunluğu Arap'tı ama Kobani'den gelenlere de kapımızı açtık. Hatta bu konuda Obama ile aramızda sıkıntılı diyaloglar geçti."

Erdoğan: Selo’yu ziyarete kim gitti?Erdoğan: Selo’yu ziyarete kim gitti?

'OHAL, TERÖRLE MÜCADELE İÇİN GELİR'

OHAL'in seçimden sonra kaldırılabileceğine dair açıklaması sorulan Erdoğan, "2002'de göreve geldiğimizde OHAL'i kaldırdık. O zamanın OHAL'inde ticari hayat durmuştu. O zaman kan gövdeyi götürüyordu. Şimdiki OHAL'in amacı FETÖ'yü temizlemek ve terörle mücadeleyi hızlandırmak. OHAL'i gerektirecek bir durum olursa yine gelir. Terörle mücadele için gelir. En önemli meselemiz terörle mücadele. Vatandaşlarımızın sosyal hayatını engellemek için OHAL'i kullanmadık" şeklinde konuştu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin televizyon programı davetine yanıt veren Erdoğan, "Utanmadan sıkılmadan televizyona davet ediyor. Üzerimizden kalkıp reyting sağlayacak kendine. Biz seni muhatap alır mıyız?" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)