Meral Akşener kaynaklarını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Kars'ta kaynaklarını açıkladı. Akşener, lüks araçların bütçesini kısacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Kars mitinginde konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, vaatleriyle ilgili kendisine kaynaklarının sorulduğunu hatırlatarak kaynaklarını açıkladı.

Akşener şöyle konuştu; "Şimdi birinci kaynağı söylüyorum, devlet bürokrasisi, bakanlar, damatlar, eşler lüks arabalara biniyor. Bir lüks arabanın kirası 25-28 bin lira aylık. Dolayısıyla 8 milyar TL tutuyor bütün bu araç kiralarının parası. Bütçemizin yüzde 1'i. Seçilir seçilmez 'İnin bakayım o arabalardan' diyeceğim...

Akşener'in konuşması satır başlarıyla şöyle:

24 HAZİRAN AKŞAMA TÜRKİYE'DE DEĞİŞİM ZAMANI: Bu seçimi apar topar, süper baskın seçim olarak getirenler pişman oldular. Bir sorunun cevabını veremiyorlar. Her şey iyiyse bu seçim niye yapılıyor? Her şey kötüyse sana niye oy verelim? Dolayısıyla 24 Haziran akşamı Türkiye'de değişim zamanı olarak inşallah.

TEHDİT EDİLİYORSUNUZ: Biz İYİ Parti olarak sizlerin kurduğu bir partiyiz. 'Cesurlar Hareketi' dedik bu hareketin adına. Çünkü bu meydanı dolduran sizlerin nelere rağmen burada bulunduğunuzu biliyorum. Oğullarınızla, kızlarınızla tehdit ediliyorsunuz. Şehirler küçüldükçe, nüfus azaldıkça daha fazla bir baskı söz konusu oluyor. Ama Türkiye'nin her yerinden, ilçesinden Allah'ın izniyle oy alacağız. Türkiye'de her taraftan, ilçeden oy alan tek siyasi parti biz olacağız.

KARS İSVİÇRE'DEN DAHA GÜZEL: Seçime gidiyoruz ben Cumhurbaşkanı adayıyım, hem de Genel Başkan olduğum için hem milletvekilliğinde hem de Cumhurbaşkanlığında sizden oy istiyorum. Yanımızda misafirler getirdik, uçakla inerken Kars'ın siluetini görünce herkesin ağzından şu cümle döküldü, 'Burası İsviçre'den güzel'. Türkiye'nin potansiyeli çok yüksek, coğrafyası çok güzel. Kars İsviçre'den güzel, bir başka şehrimiz İngiltere'den; bir başkası İtalya'dan, Fransa'dan güzel. Ama bir özelliğimiz var, bu güzelliklerimizi bugüne kadar değerlendirme fırsatı bulunamadı.

SEÇİME GİDERKEN EKONOMİ ÖNEMLİ: Bu seçime giderken ekonomik bir hesap yapmak zorundayız. 453 milyar dolar borç aldılar. 70 milyar dolar bütün özelleştirmelerden elde edilen para. Hepinizin cebinden 16 yılda 2 trilyon dolar para çıktı. Yuvarlarsak 2.5 trilyon dolar para kasaya girdi. Peki işsizlik azaldı mı? Kars'a fabrika yapıldı mı, hayvancılığı ileri gitt mi, üniversite, lise mezunlarının iş bulabileceği istihdam alanları açıldı mı, Kars'ın ekonomisi büyüdü mü? Hayır. Sonuç itibarıyla bu 2.5 trilyon dolar nereye gitti. Söyleyeyim size, yandaş müteahhidin cebine gitti. Yandaş müteahhide havaalanı yaptırdılar, müşteri garantisi. Yandaş müteahhide şehir hastanesi yaptırdılar, müşteri garantisi verdiler. Köprü, tüp geçit yaptırdılar, hepsini yandaş müteahhide yaptırdılar. Siz borçlusunuz, devlet borçlu. 2.5 trilyon dolar nereye gitti belli değil. Haram zıkkım olsun.